Όταν η Δρ. Μέγκαν Heere άρχισε να συμβουλεύει τις νέες μητέρες να βάζουν τα μωρά τους σε κουτιά από χαρτόνι, δεν είχε ιδέα για το πως θα αντιδρούσαν. Η ιδέα μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά η πρακτική αυτή υπάρχει στη Φινλανδία εδώ και δεκαετίες.

Πλέον, το Temple University Hospital αποφάσισε να υιοθετήσει αυτή την πρακτική και να παρέχει στις νέες μητέρες αυτά τα ειδικά κουτιά για τα μωρά τους. Ενώ το κάθε κουτί κοστίζει περίπου 100 δολάρια, οι νέες μητέρες το λαμβάνουν δωρεάν. Ο λόγος; Η μείωση της βρεφικής θνησιμότητας.

Η ασφυξία είναι η κύρια αιτία θανάτου βρεφών, αλλά με λίγη βοήθεια και σωστή εκπαίδευση, μπορεί να προληφθεί εύκολα από τους γονείς. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι είναι καλύτερο αν το νεογέννητο κοιμάται στο κρεβάτι μαζί τους ή σε ένα μαλακό στρώμα, αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία και θάνατο. Το συγκεκριμένο κουτί είναι ιδανικό για το βρέφος, καθώς οι γιατροί συστήνουν τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα σε μια σταθερή επιφάνεια και στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς (αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι).

Για τις μητέρες που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, αυτό το κουτί είναι μια ευλογία. Δεν είναι μόνο το ότι περιέχει πάνες, εκπαιδευτικό υλικό, ρούχα, μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο μια νέα μητέρα θα χρειαστεί, αλλά είναι επίσης και απίστευτα βολικό.

 

TAGS