ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα από τα ομορφότερα παραμύθια σε online παιδική θεατρική παράσταση με διαδραστικά στοιχεία-έκπληξη

Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει τον «Ραφτάκο των Λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε μια διαδικτυακή παράσταση όπου τα παιδιά νιώθουν σαν να είναι εκεί.

Ένα από τα ομορφότερα παραμύθια σε online παιδική θεατρική παράσταση με διαδραστικά στοιχεία-έκπληξη

Πόσο εύκολο θα ήταν για μια θεατρική ομάδα να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας μέσα από την οθόνη; Αυτό το ερώτημα με έκανε να διστάσω, αρχικά, να αγοράσω εισιτήριο για τη διαδικτυακή, μαγνητοσκοπημένη παράσταση του «Ραφτάκου των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Μεταίχμιο), όσο κι αν αγαπούσαμε ήδη το βιβλίο.

Ωστόσο, όταν τελικά το έκανα και την παρακολουθήσαμε με τον πεντάχρονο γιο μου στη διάρκεια ενός κρύου, βροχερού απογεύματος μέσα στις γιορτές, την απολαύσαμε και οι δυο πραγματικά. Συνειδητοποίησα αφενός πόσο πολύ έχουν εξοικειωθεί ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά με τις διαδικτυακές εμπειρίες (καλώς ή κακώς, μέσα από την τηλεκπαίδευση), αφετέρου ότι ένας ηθοποιός που κατανοεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους έστω και αν απουσιάζει η πολύτιμη φυσική επαφή με το κοινό.

Αυτή είναι λοιπόν η περίπτωση της ομάδας Μικρός Νότος, που αφού παρουσίασε τον «Ραφτάκο» στη σκηνή σε μια σειρά sold out παραστάσεων, ήρθε στην οθόνη του υπολογιστή μας, για τη γιορτινή περίοδο, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού έως και τις 10 Ιανουαρίου. Μουσική, κίνηση αλλά και διαδραστικά στοιχεία-έκπληξη, που κάνουν τα παιδιά να νιώσουν σαν να βρίσκονται πραγματικά στο θέατρο και να συμμετέχουν, συνθέτουν μια αφήγηση ακαταμάχητη για μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία του «Ραφτάκου»

Ο «Ραφτάκος των Λέξεων» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, το οποίο μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, το οποίο μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Παράλληλη δράση με δωρεά παιδικών ρούχων

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ξεκίνησε παράλληλα μια νέα, κοινωνική δράση «Ρούχα με καρδιά», για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής βρεφικών, παιδικών και νεανικών ρούχων με σκοπό την κατηγοριοποίηση, φύλαξη και διανομή τους σε όσους τα έχουν ανάγκη. Για να συμβάλουμε, μπορούμε να στείλουμε ρουχισμό (χειμωνιάτικα: μπουφάν, φόρμες, φούτερ και πουλόβερ για παιδιά από 0 έως 10 ετών) στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τ.κ. 15235. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αλλά και την παράσταση: www.mikrosnotos.gr

Info

H παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. Διάρκεια: 60 λεπτά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου. Θεατρική σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Πλατύραχος. Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα. Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη. Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

RAFTAKOS Video on demand διάρκειας 3 ημερών: Περιλαμβάνει την παράσταση +ένα βίντεο με τον Ραφτάκο με θέμα OΛΗ Η ΓΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ: 11 ευρώ.

RAFTAKOS PLUS (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Video on demand διάρκειας 6 ημερών: Περιλαμβάνει το RAFTAKOS + ένα κιτ με παιδικές βελόνες και νήμα πλεξίματος + video του Ραφτάκου με οδηγίες πλεξίματος: 22 ευρώ.

RAFTAKOS FULL PACK (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Video on demand διάρκειας 6 ημερών: Περιλαμβάνει το RAFTAKOS PLUS + το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: 26 ευρώ.

RAFTAKOS FULL PACK (ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): Video on demand διάρκειας 6 ημερών. Περιλαμβάνει το RAFTAKOSPLUS + το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: 38 ευρώ.

*Λόγω εορτών η αποστολή του κιτ πλεξίματος και του βιβλίου ενδέχεται να καθυστερήσουν. Στην τιμή περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: www.ticketservices.gr (και αντιστοιχα το site του Public), τηλ. 210 7234567 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο: 10:00-14:00)

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Ο Ραφτάκος των Λέξεων»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.