Το ότι η μητρότητα έχει απεκδυθεί το ροζ, μεταξένιο μανδύα που φορούσε για χρόνια, είναι γνωστό. Έπρεπε να αρχίσουν μερικές σεβαστές celebrities να μιλούν για τις δυσκολίες, την επιλόχειο κατάθλιψη, την εξαντλητική έλλειψη ύπνου και τις ψυχολογικές μεταπτώσεις για να αρχίσει να απενοχοποιείται στο δημόσιο λόγο η «σκοτεινή» πλευρά της. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ύστερα ήρθε το Instagram που έφερε μεγαλύτερη αμεσότητα και μια ματιά κλεδαρότρυπας στις ζωές των άλλων- μιας κλειδαρότρυπας που οι ίδιοι οι άλλοι κρατούν ανοιχτή (και συχνά ανοίγουν και την πόρτα). Όλο αυτό κατέβασε την εικόνα της ζωής από τη λάμψη των τυπωμένων editorials- ποτέ πριν δεν έβλεπες τα supermodels και τις ηθοποιούς αμακιγιάριστες στο μπάνιο τους. Και φυσικά άλλαξε και την εικόνα της μητρότητας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η Desiree Fortin, μια μητέρα τριδύμων, αποφάσισε να λανσάρει ένα ιδιότυπο πρότζεκτ στο προφίλ της στο Instagram με τίτλο «Εξομολογήσεις μιας αγχωμένης μαμάς». Η ίδια ποζάρει μόνη ή μαζί με τα παιδιά της, κρατώντας πίνακες που κάθε φορά εκφράζουν μια διαφορετική πρόκληση του να είσαι μητέρα- «μου λείπει ύπνος», «φοβάμαι μήπως μου πάρουν τα παιδιά», «δε μου αρέσει ο θηλασμός», «δεν είμαι η τέλεια μάνα», «παίρνω χάπια για το άγχος», «είμαι διαρκώς απεριποίητη».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Ξεκίνησα αυτό το πρότζεκτ για να δείξω στις άλλες μητέρες με παρόμοια προβλήματα, ότι δεν είναι μόνες τους». Ο χιουμοριστική, ειλικρινής και ανάλαφρη προσέγγισή της στο θέμα έφερε χιλιάδες φόλοουερς στο προφίλ της. Η απήχηση, της έδωσε την ιδέα να δημιουργήσει μια μικρή καμπάνια με τίτλο «Αγαπητή μία στις πέντε», αναφερόμενη στα στατιστικά που θέλουν μία στις πέντε νέες μητέρες να υποφέρουν από κατάθλιψη. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

TAGS