Μια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο δημόσιο διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου, η νηπιαγωγός Βίκυ Ξανθοπούλου, δεν περιορίστηκε στα τυπικά καθήκοντά της αλλά προχώρησε στον σχεδιασμό ενός περιοδικού που εμπνέει τη φιλαναγνωσία προσεγγίζοντας το βιβλίο με διαδραστικό τρόπο, το «Παίζουμε βιβλίο;», για το οποίο το περασμένο καλοκαίρι είχε κερδίσει το διεθνές βραβείο The Freedom Through Literacy Award.

Τώρα μία ακόμα σπουδαία, παγκόσμια διάκριση ήρθε να προστεθεί στο ενεργητικό της, καθώς μόλις τιμήθηκε με το βραβείο διδασκαλίας Excellence in Teaching – Teacher of the Year («Αριστεία στην Διδασκαλία- Εκπαιδευτικός της χρονιάς») του Διεθνούς Οργανισμού AKS.

«Για μια ακόμη φορά αισθάνομαι απίστευτη χαρά και συγκινούμαι που το “Παίζουμε βιβλίο;“, το πρόγραμμα αναγνωστικών εμψυχώσεων που τόσο έχω πιστέψει και έχω διοχετεύσει σ’ αυτό όλη μου την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και τη γνώση, διακρίθηκε διεθνώς ανάμεσα σε τόσες υποψηφιότητες ως καινοτόμος δράση και μου χάρισε προσωπικά τον τίτλο “Teacher of the Year“! Περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και το θεσμό που υπηρετώ!» είπε στο elniplex.com η νέα εκπαιδευτικός.

Το γεγονός ότι διδάσκει σε ένα σχολείο της περιφέρειας, στην Ποταμιά της Θάσου, έναν οικισμό 1.500 περίπου κατοίκων όπου εκ των πραγμάτων είναι περιορισμένη η πρόσβαση των παιδιών σε πολιτισμικά αγαθά, κάνει ακόμα πιο πολύτιμο το έργο της. Να σημειώσουμε ότι ο Διεθνής Οργανισμός AKS τιμά εκπαιδευτικούς ανά τον κόσμο που βοηθούν ποικιλοτρόπως τη μαθητική κοινότητά τους και ανάμεσα σε αυτούς είναι, αναμφίβολα, η νεαρή Ελληνίδα νηπιαγωγός. Η απονομή του βραβείου της θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Βίκυς Ξανθοπούλου:

*Με στοιχεία από www.elniplex.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


 

TAGS