Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για Έλληνες μαθητές στο εξωτερικό: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 52ης Ολυμπιάδας Χημείας, με την ελληνική αποστολή να βραβεύεται με ένα χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, σε δύο Έλληνες μαθητές απονεμήθηκε εύφημος μνεία, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ).

«Οφείλουμε να συγχαρούμε τους Έλληνες μαθητές, όχι μόνο τους 4 που αποτέλεσαν την ελληνική ομάδα αλλά όλους όσους συμμετείχαν στην εκπαίδευση στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ, για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν, στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε» έγραψε η Ένωση Χημικών στην ιστοσελίδα της. Μάλιστα η φετινή επιτυχία έχει μεγαλύτερη αξία, καθώς μετά την ματαίωση του ΠΜΔΧ οι μαθητές που επελέγησαν (σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΠΜΔΧ 2019) είχαν μόλις αποφοιτήσει από τη Β’ Λυκείου.

Επιπλέον, η Ένωση Ελλήνων Χημικών συνέχισε γράφοντας: «Η ΕΕΧ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ και ειδικότερα στα Εργαστήρια Ανόργανης και Οργανικής Χημείας, για την άριστη προετοιμασία των μαθητών. Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτές, οι οποίοι ανιδιοτελώς εργάστηκαν για να έχουμε σε ετήσια βάση την απονομή μεταλλίων στην ελληνική αποστολή. Όλοι όσοι συμμετείχαμε σε αυτήν τη γιορτή της Χημείας αισθανόμαστε υπερήφανοι, όχι μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και για την άψογη συνεργασία».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS