ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αν πρόκειται να γίνεις μαμά σίγουρα έχεις αυτές τις απορίες

Και να πώς έχεις πάντα την απάντηση που αναζητάς.

Αν πρόκειται να γίνεις μαμά σίγουρα έχεις αυτές τις απορίες

«Είμαι έγκυος, και τώρα;». Μία ερώτηση τόσο συνηθισμένη για κάποιον που αποκτά παιδί κι έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις πρωτόγνωρες, που άλλοτε είναι μαγευτικές κι άλλοτε αγχωτικές. Τα ερωτήματα που πηγάζουν από την ανάγκη μας να γίνουμε όχι απλά γονείς, αλλά Καλοί Γονείς είναι αμέτρητα. «Γιατί, το παιδί μου δεν κοιμάται τα βράδια;», «Θέλω να γίνω μητέρα, τι πρέπει να κάνω;».

Η μητρότητα αλλάζει τη ζωή της γυναίκας, την καθημερινότητά της, τα συναισθήματά της, τις προτεραιότητές της. Η μαμά ανακαλύπτει νέους ρόλους, καινούργιες δεξιότητες. Ένας καινούργιος κόσμος «γεννιέται» κάθε φορά. Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μία μαμά.

Πάρε απάντηση σε κάποιες από τις πιο συχνές απορίες και κάνε κλικ στο deltamoms.gr για να έχεις πρόσβαση σε έναν κόσμο αφιερωμένο στα παιδιά.

«Είμαι έγκυος, τι δεν πρέπει να τρώω, ειδικά τώρα το καλοκαίρι;»

Όλες γνωρίζουμε πως κάποια τρόφιμα ιδιαίτερα το καλοκαίρι, ενέχουν κινδύνους για την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του μωρού. Γνωρίζουμε όμως ποια είναι αυτά;

Ξιφίας, σκουμπρί, τόνος σε κονσέρβα, σολομός

Παρόλο που η κατανάλωση ψαριών θεωρείται μια από τις πιο υγιεινές συνήθειες στη διατροφή, τα μεγάλα ψάρια περιέχουν υψηλότερα επίπεδα μεθυλαργύρου, μέταλλο επιβλαβές για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και του νευρικού του συστήματος.

Καπνιστά θαλασσινά

Στα καπνιστά θαλασσινά θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή, καθώς κάποια ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με λιστέρια και άλλα βακτήρια.

Δες περισσότερα εδώ.

Tι αλλαγές πρέπει να κάνω στο σπίτι πριν έρθει το μωρό;

Με τη γέννηση του μωρού, η ζωή όπως τη γνωρίζατε πρόκειται να αλλάξει για πάντα -κι αυτό είναι υπέροχο. Για να κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με μερικές αναπροσαρμογές στο σπίτι σας ώστε να το κάνετε πιο «φιλικό» στη νέα καθημερινότητά σας με το παιδί!

Κάντε το σπίτι ένα ασφαλές μέρος για παιδιά

Μπορεί το μωρό σας να χρειαστεί κάποιους μήνες μέχρι να αρχίσει να μπουσουλάει και να εξερευνά το χώρο, όμως όταν γεννηθεί δεν θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κάνετε μια γερή αναδιοργάνωση, γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να το κάνετε από τώρα. Βεβαιωθείτε ότι τα χαμηλότερα ντουλάπια και συρτάρια στην κουζίνα και το μπάνιο σας δεν περιέχουν καθαριστικά, απορρυπαντικά και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα με χημικά συστατικά. Προμηθευτείτε ειδικά καλύμματα ασφαλείας για τις πρίζες, τα συρτάρια, τα ντουλάπια κ.λπ. Δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος και πότε θα αρχίσετε να ανησυχείτε μήπως πιάσει το παιδί κάπου το χεράκι του!

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου στο μαιευτήριο;

Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας πλησιάζει! Καλό θα ήταν να ετοιμάσετε σιγά σιγά την τσάντα του μαιευτηρίου ώστε να μην ξεχάσετε κάτι που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μαιευτήριο.

Πρακτικά ρούχα

Τις μέρες που θα μείνετε στο μαιευτήριο δεν θα χρειαστείτε μόνο πιτζάμες αλλά και κάποια ρούχα, για να νιώθετε άνετα όταν έχετε επισκέψεις ή κάνετε βόλτα στους διαδρόμους. Να κάποιες ιδέες:

-Μια απαλή και ζεστή μακριά ρόμπα.

– Μια σχετικά μακριά και άνετη ζακέτα για να φοράτε πρόχειρα επάνω απ τη πιζάμα ή το νυχτικό σας.

– Δυο τρία μπλουζάκια για να έχετε εναλλακτικά όταν λερωθεί το ένα από το γάλα που κατεβαίνει και δύο παντελόνια φόρμας.

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Πού θα βρεις απαντήσεις για κάθε απορία σου;

Στο νέο site της Δέλτα, deltamoms.gr ανακαλύψαμε χρήσιμες συμβουλές ειδικών, προτάσεις για την ανατροφή των παιδιών χωρίς υποδείξεις, χρήσιμα εργαλεία, αλλά και εκπτωτικά κουπόνια, για κάθε μανούλα που θέλει το καλύτερο για τα παιδιά της, ώστε να βιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την περίοδο της μητρότητας, με λιγότερες έννοιες και πολύ φροντίδα.

Γίνε κι εσύ μέλος στο deltamomsclub και απόκτησε προσωπικά εργαλεία, χρήσιμα για την εγκυμοσύνη σου ή για να ξαναγίνεις μανούλα, βρες τις προσφορές του μήνα και εξασφάλισε εκπτωτικά κουπόνια ΔΕΛΤΑ. Με κάθε εγγραφή στο deltamomsclub, η ΔΕΛΤΑ στηρίζει έμπρακτα μονογονεϊκές οικογένειες σε συνεργασία με την Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Έλα κι εσύ στο deltamoms.gr. Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μία μαμά!

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.