Ως γονείς ξέρουμε καλά ότι το πρωινό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ειδικότερα στην περίοδο της ανάπτυξης του παιδιού. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά που τρώνε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη συγκέντρωση, 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, αλλά και μια συνολικά πιο ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά που τρώνε ένα πλήρες και υγιεινό πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη συγκέντρωση, 30% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, αλλά και μια συνολικά πιο ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά.

Τι γίνεται, όμως, όλες εκείνες τις φορές που εμείς δεν έχουμε αρκετό χρόνο, το παιδί δεν θέλει να φάει πρωινό, αρνείται να δοκιμάσει νέες γεύσεις ή απλά στερέψαμε από ιδέες και έμπνευση; Όλοι έχουμε περάσει από αυτήν τη φάση -γιατί φάση είναι και θα περάσει- και σχεδόν όλοι οι γονείς αναζητούμε καθημερινά ιδέες και συνταγές για ένα πλούσιο, πλήρες, υγιεινό, νόστιμο και γρήγορο πρωινό.

Διαβάστε περισσότερα στο Momagers.gr

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS