Το IKEA φέτος γιορτάζει τα 30 του χρόνια και αποφάσισε να τιμήσει το γεγονός με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Αντί για ένα ταξίδι - αναδρομή στο παρελθόν κάνει ένα ενδιαφέρον ταξίδι στο μέλλον, επιχειρώντας να προβλέψει πώς θα είναι τα σπίτια μας σε 30 χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα προσπαθεί να περιγράψει πώς θα είναι ένα μέσο διαμέρισμα σε μία μεγαλούπολη το 2047. Και το κάνει καλύτερα και από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ποια είναι όμως εκείνα τα σημεία στα οποία θα δούμε, σύμφωνα πάντα με το IKEA, τις μεγαλύτερες αλλαγές στα σπίτια μας. 

Σημείο πρώτο. Ο φωτισμός. Πολύ απλά οι διακόπτες δεν θα υπάρχουν πια αφού η τεχνολογία θα φροντίσει ώστε τα φώτα να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται κίνηση σε κάποιο δωμάτιο. 

Ο φωτισμός θα ακολουθεί τους ανθρώπους από δωμάτιο σε δωμάτιο χωρίς να χρειάζεται να πατάμε διακόπτες.

Σημείο δεύτερο. Η 3D εκτύπωση. Μία τεχνολογική εξέλιξη στην οποία οι επιστήμονες ποντάρουν ήδη πάρα πολλά και μας υπόσχεται ότι σε μερικά χρόνια θα είμαστε σε θέση απλώς να εκτυπώσουμε τα αντικείμενα ή τα ρούχα που θέλουμε να αγοράσουμε χωρίς να πρέπει να περιμένουμε να μέρες, εβδομάδς ή και μήνες για μία παράδοση.

Σημείο τρίτο. Τα φυτά. Οι ειδικοί του ΙKEA υποστηρίζουν ότι με πέρασμα των χρόνων τα σπίτια μας θα γίνουν καταπράσινα, αφού τα φυτά θα είναι αναρριχώμενα εντός των διαμερισμάτων και θα καλύπτουν τους τοίχους της κουζίνας μας ή του σαλονιού.

Τα φυτά θα ανεβαίνουν στους τοίχους των σπιτιών και θα λειτουργών σαν επιτοίχια επένδυση και επιπλέον διακοσμητικό.
Ξέχνα τα ξυπνητήρια και τα κινητά. Τώρα όλη η δουλειά θα γίνεται από τον καθρέφτη σου.

Σημείο τέταρτο. Η πιο κουλ ισως αλλαγή που θα έρθει στη ζωή μας είναι αυτή. Καθρεύτες υπνοδωματίου ή μπάνιου οι οποίοι θα έχουν εσωτερικό φωτισμό, ημερομηνία, ώρα, θερμοκρασία ακόμα και ενσωματομένη οθόνη στην οποία θα μπορούμε να βλέπουμε τις ειδήσεις της ημέρας και τα προφίλ μας στα social media. Και όλα αυτά ενώ παράλληλα πλένουμε τα δόντια μας, ντυνόμαστε ή φτιάχνουμε τα μαλλιά μας.

Με πληροφορίες από την Indepedent.

TAGS