Η διάθεση ανανέωσης που φέρνει κάθε άνοιξη επεκτείνεται και στο σπίτι μας. Νιώθουμε την επιθυμία να πετάξουμε όλα όσα μάς βαραίνουν, ψυχολογικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, και να υποδεχτούμε τη νέα εποχή με ανάλαφρες αποσκευές. Στο ξεδιάλεγμα των αντικειμένων δεν υπάρχει πιο διάσημη μέντορας από τη Marie Kondo, τη Γιαπωνέζα που ο,τι πιάνει γίνεται χρυσός, είτε πρόκειται για το μπεστ σέλερ βιβλίο της («Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη», εκδ. Κλειδάριθμος) είτε για την πολυσυζητημένη εκπομπή της στο Netflix («Tidying Up With Marie Kondo»).

Ας πούμε λοιπόν ότι υποδεχόμαστε αυτή την γυναίκα, την ελαφρώς ψυχαναγκαστική (λέει να μην κρατάμε στο σπίτι μας πάνω από 30 βιβλία) αλλά και πολύτιμα αποφασιστική στην καθαριότητα και την οργάνωση του χώρου. Και ότι ανοίγουμε, μπροστά της, την ντουλάπα μας. Ποια θα ήταν τα αντικείμενα που θα μας έλεγε να ξεφορτωθούμε αμέσως;

Μια αρκετά ασφαλή πρόβλεψη κάνει μια άλλη ειδικός στην οργάνωση χώρου, η Caitlin Roberts, που έχει υπάρξει σύμβουλος της Marie Kondo:

1. Οτιδήποτε με σκισίματα, τρύπες, λεκέδες ή άλλα ελαττώματα που δεν υπάρχει ελπίδα να επιδιορθωθούν. Τα φορέσαμε μέχρι που τα λιώσαμε, κυριολεκτικά. Τα έβγαλαν και με το παραπάνω τα χρήματά τους. Τώρα ήρθε η ώρα να τα βγάλουμε από την ντουλάπα και τη ζωή μας χωρίς τύψεις. Κάνοντας χώρο για νέα, γενναία πράγματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2. Αντικείμενα με συναισθηματικό φορτίο αλλά καμία πρακτική αξία. Αναφερόμαστε σε εκείνο το πουλόβερ που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην ντουλάπα μας γιατί μας θυμίζει έναν πρώην που δεν ξεπεράσαμε ποτέ ή στα σκουλαρίκια που κληρονομήσαμε από τη γιαγιά μας αλλά ξέρουμε κατά βάθος ότι δεν πρόκειται να φορέσουμε ποτέ. Δεν χρειάζεται να τα πετάξουμε αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε όμως να χαρίσουμε. Αν τα αγαπάμε, πρέπει να τα αποχωριστούμε. Φορεμένα από άλλους θα έχουν καλύτερη τύχη από ό,τι αν τα κρατήσουμε αιωνίως φυλακισμένα στο σπίτι μας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Τα παρακάτω τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις θα σε βάλουν σε πειρασμό να κάνεις χώρο στην ντουλάπα σου.

Δες το εδώ.

Φούστα με κρόσσια, www.uterque.com, 99.00 €

Δες το εδώ.

Ριχτή καμπαρντίνα με τσέπες, www.zara.com, 49,95 EUR

Δες το εδώ.

Τσάντα μπαμπού, shop.mango.com, 39,99 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

TAGS