Το σχεδιαστικό δίδυμο από τη Δανία, Space Copenhagen, χρησιμοποίησε τις απαλές αποχρώσεις του πράσινου και του γκρι για να διακοσμήσει την τραπεζαρία του εστιατορίου Le Pristine στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Το Le Pristine, το οποίο διευθύνεται από τον chef τριών Michelin, Sergio Herman, στεγάζεται σε ένα νεωτεριστικό κτήριο της δεκαετίας του 1960.

Οι ημιτελείς εργασίες ανακαίνισης άφησαν το εσωτερικό του κτιρίου με αρκετούς σπασμένους τοίχους από τούβλα και φθαρμένες κολώνες. Όταν ζητήθηκε από το Space Copenhagen να μετατρέψει τον χώρο στο εστιατόριο που είναι σήμερα, το σχεδιαστικό δίδυμο αποφάσισε να διατηρήσει αυτά τα παλιά χαρακτηριστικά και σχεδίασε το εστιατόριο ώστε να εμφανίζεται ως «ένα ελκυστικό κολάζ ιστορικών αναφορών».

«Η Αμβέρσα είναι μια σχετικά μικρή πόλη, αλλά με γνώμονα το σχεδιασμό», δήλωσε ο Peter Bundgaard Rützou, ο οποίος ίδρυσε το στούντιο μαζί με την Signe Bindslev Henriksen. «Γοητευτήκαμε εξαρχής από την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, την ιστορία και τους καλλιτέχνες και τον τρόπο που απεικόνιζαν αγροτικές σκηνές, ανθρώπους που τρώνε, απολαμβάνοντας ένα γεύμα με αίσθηση ταπεινότητας» συνέχισε. «Αυτό μας οδήγησε να οραματιστούμε την κοινωνική εμπειρία στο Le Pristine και το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας μια slow αισθητική και ως όχημα για τις σύγχρονες συναντήσεις στην Αμβέρσα». 

Δείτε περισσότερες εικόνες από τον χώρο:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.harpersbazaar.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS