«Το στυλ έχει να κάνει με την ψυχή σου, όχι με την ηλικία σου» λέει η εντυπωσιακή τρελιάρα, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στη μόδα. H Betsey Johnson γεννήθηκε το 1942 στην Αμερική και είναι η σχεδιάστρια που έχει γίνει γνωστή για τα χρωματιστά και λίγο «αλλού» ρούχα της. Μια σειρά επιτυχιών τη συνοδεύουν μέχρι και σήμερα, που διατηρεί ενεργή την παρουσία της στη βιομηχανία του fashion -έχει τη δική της μπουτίκ στο Σόχο της Νέας Υόρκης. Το 1970 που ανέλαβε να σχεδιάσει για τον οίκο Alley Cat, πούλησε ρούχα αξίας 5 εκατομμυρίων ενώ διέπρεψε στον οίκο Alvin Duskin. 

Γνωστή για τα φορέματα της, ενώ η Johnson άφησε το σημάδι της τη δεκαετία του εξήντα, όταν χρησιμοποίησε τη θρυλική Edie Sedgwick ως το κεντρικό πρόσωπο του οίκου της. Έγινε παγκοσμίως διάσημη με τη σύσταση της συλλογής της Chantal Bacon το 1978, η οποία είναι γνωστή έως και σήμερα. 

Το 2002 μπήκε στο Fashion Walk of Fame. Την ίδια χρονιά διαγνώστηκε με καρκίνο, αλλά η δυναμική σχεδιάστρια πάλεψε και κέρδισε.  
Όταν τη ρώτησαν κάποια στιγμή να περιγράψει το στυλ των ρούχων της αυτή είπε: «πάρε ένα κορμάκι και πρόσθεσε μία φούστα. Aυτό αρκεί». Πολλά χρόνια μετά παραδέχτηκε ότι «στο τέλος της ημέρας το μόνο που μένει είναι τα νιάτα. Πρέπει να παρατηρούμε τους νέους για να αντιλαμβανόμαστε τι έρχεται. Αυτοί μόνο ξέρουν». 

Ο κόσμος της είναι ένας χρωματιστός, πλουμιστός, ζωηρός παράδεισος, χωρίς ηλικία και χωρίς κλισέ. Το διαμέρισμά της ακολουθεί την αντίληψη και στάση ζωής της. 

Δείτε το καταπλητικό σπίτι της στο βίντεο που ακολουθεί:

 

TAGS