Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι μεγάλοι σύμμαχοι στην καθημερινότητα. Και τα κορίτσια που κρύβονται πίσω από την Think Pig το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά γι’ αυτό και δημιουργούν αντικείμενα που πρώτα επικοινωνούν μαζί μας και μετά εκτελούν τα deco χρέη τους.
Τα πρώτα αντικείμενα που γνώρισα από τις Think Pig ήταν τα πιάτα τους, τα οποία αναγράφουν τόσο εύστοχα motto, που σε κάνουν να σκεφτείς πολύ πριν ορμήσεις στο περιεχόμενό τους. Μετά, μπήκα στην διαδικασία να περιηγηθώ στο site τους και να ανακαλύψω και άλλα αντικείμενα που αυτήν τη στιγμή διακοσμούν το σπίτι μου. Κάπως έτσι μπήκα στην διαδικασία να επιθυμώ να τις γνωρίσω. Ποιες ήταν αυτές που αποφάσισαν μέσω της διακόσμησης να πετούν ωμή αλήθεια στην ζωή μας και γιατί τα social media μιλούν γι’ αυτές; Αυτό ήθελα να μάθω και αυτό προσπάθησα.

Ποιες βρίσκονται τελικά πίσω από την Think Pig;
Είμαστε η Μαριλένα Βαϊνανίδη και η Αθηνά Αλεξιάδου, φωτογράφος και διακοσμήτρια αντίστοιχα. Βρισκόμασταν σε παράλληλα σύμπαντα, αλλά συνέβαινε το ίδιο διάστημα να φτιάχνουμε πράγματα για το σπίτι και κάποια στιγμή συναντηθήκαμε, υπήρξε χημεία και ενώσαμε τις εμπνεύσεις μας.

Γιατί Think Pig;
Γιατί η Αθηνά βαριέται το motto “think pink” και η Μαριλένα έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα γουρούνια. Εξάλλου, αγαπάμε και οι δυο μας τις «γουρουνιές» και το όνομα μας ταιριάζει απόλυτα.

Πώς ξεκίνησε το project σας;
Ήταν μάλλον από αυτές τις περιπτώσεις που τα κανονίζει όλα η τύχη με παράξενο τρόπο και χωρίς να μπει, καν, στον κόπο να σε ρωτήσει. Βρεθήκαμε τυχαία πριν έναν περίπου χρόνο και, μέσα σε μία βδομάδα, το project «γουρούνι» είχε γίνει ιδέα. Δεν πέρασε μετά ένας μήνας για να γίνει και πραγματικότητα. Απλά πράγματα!

Πόσο πιστεύετε ότι βοηθάει το χιούμορ στην ζωή μας;
Είναι το μόνο όπλο απέναντι στην πραγματικότητα. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις τα στραβά και τα δύσκολα. Βέβαια, τώρα που το σκεφτόμαστε… για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες, βοηθάνε, επίσης, ο έρωτας, το φαγητό και το ποτό. Αλλά το χιούμορ παραμένει πολύτιμος αρωγός σε κάθε κατάσταση.

Σε τι χώρους και σε τι χαρακτήρες απευθύνεστε;
Σε χώρους απλούς και φωτεινούς που αφήνουν την αλήθεια να αναπνεύσει και σε ανθρώπους αντίστοιχα απλούς, που θέλουν να λένε, χωρίς πολλή σκέψη, αυτό που σκέφτονται και ταυτόχρονα αντέχουν να ακούνε αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για εκείνους. Προφανώς, τα αντικείμενα μας βρίσκουν μεγαλύτερη απήχηση σε όσους έχουν χιούμορ και βαριούνται τα τετριμμένα χωρίς αυτό να σημαίνει οτί ζητούν βαθιά νοήματα και βαριά κουλτούρα!

Έχουμε δει την μεγάλη επιτυχία των hate cake. Πιστεύετε ότι ανάλογα θα μπορούσε κάποιος να στείλει το δικό του μισητό μήνυμα σε κάποιον;
Εννοείται! Είμαστε εδώ για να πούμε ό,τι πρέπει να ειπωθεί, χωρίς καμιά συστολή και κανένα κόλλημα. Είπαμε, η αλήθεια πρέπει να βρίσκει πάντα τρόπο να λάμπει.

Μπορεί κάποιος να παραγγείλει σε εσάς το δικό του motto;
Βέβαια, αυτό είναι εφικτό, απλώς το κόστος θα είναι λίγο μεγαλύτερο. Προσπαθούμε πολύ καιρό να φτιάξουμε ένα αξιοπρεπές στοκ για να μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας, αλλά με τις custom παραγγελίες δεν συμβαίνει ποτέ αυτό.
Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει χώρος για την τέχνη;
Η ιστορία μάς έχει δείξει πως κάθε φορά που υπάρχει έντονη οικονομική ή κοινωνική κρίση, η τέχνη βρίσκει τρόπο να κερδίζει χώρο στην καρδιά των ανθρώπων και να ευδοκιμεί. Αναμενόμενο, βέβαια. Όταν είναι όλα χάλια γύρω μας, τότε υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για ομορφιά, για εσωτερικότητα, για αλήθεια και για ουσιαστική αλλαγή. Και η τέχνη τα περιλαμβάνει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα.

Έχετε σκεφτεί να επεκτείνετε το project και σε άλλα είδη διακόσμησης σπιτιού;
Εννοείται! Αυτός είναι και ο επόμενος στόχος μας. Να γεμίσουμε τους τοίχους με πόστερ, τις κουζίνες με ποδιές, τους καναπέδες με μαξιλάρια και ό,τι άλλο φανταστούμε. Το project μας δίνει πολλές δυνατότητες και θα τις εκμεταλλευτούμε όλες όσο μπορούμε.

Ποια κούπα θα προσφέρατε στον Αλέξη Τσίπρα και για ποιον λόγο;
Τελικά και όπως βλέπουμε τα πράγματα, μάλλον, αυτή που θα δίναμε στον πρωθυπουργό είναι αυτή με το motto «κοιμάμαι όρθιος» (σιγοκλαίμε).

Ποιο είναι το αγαπημένο σας spot στην Αθήνα;
Το κοινό μας spot είναι ένας τεράστιος, φανταστικός φούρνος, κοντά στο εργαστήριο μας που λέγεται «Έξη». Όταν μπαίνουμε μέσα αγοράζουμε τρεις τρεις τις τυρόπιτες. Τόσο νόστιμες είναι!

Τι πιστεύετε ότι χρειάζεται η πόλη για να ομορφύνει;
Πολύ πλύσιμο, πράσινο παντού, νέους ανθρώπους στη διοίκηση και παντού λευκά φωτάκια και όχι, για κανένα λόγο, πολύχρωμα! Και εννοούμε φωτάκια όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές. Η μαγεία δεν έχει κανένα λόγο να είναι εποχική.

Αν η τέχνη σας ήταν μουσική, τι είδος θα ήταν και γιατί;
Για την Αθηνά, που δεν χαρακτηρίζει το project μας τέχνη, θα ήταν σίγουρα Punk-rock και, για την Μαριλένα, θα ήταν τα τζιτζίκια, την οποία θεωρεί την πιο ωραία μουσική του κόσμου.

Τι σας εμπνέει στις δημιουργίες σας;
Οι έρωτές μας, οι φίλοι μας, η Άλκηστη, ο γάτος ο Ψιτ, το αγόρι που φτιάχνει καφέ. Γενικά, αντλούμε έμπνευση από τους ανθρώπους γύρω μας.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης;
Για την Αθηνά, ο Matisse και, για την Μαριλένα, ο Yoshitomo Nara. Είναι οι δύο καλλιτέχνες που αγγίζουν πραγματικά την ψυχή μας.

Θα δοκιμάζατε μια καριέρα στο εξωτερικό; Έχετε κάνει κάποια κρούση έξω;
Δεν έχουμε κάνει τίποτα, αλλά δεν αποκλείουμε και τίποτα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και είμαστε ανοικτές σε προσκλήσεις. Κάποιες στιγμές πρέπει να λες «πάμε… και όπου μας βγάλει».

Ο αυτοσαρκασμός, τελικά, μας βοηθάει να παίρνουμε τα πράγματα πιο ανάλαφρα;
Γενικά το να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι κάτι τρομερά σπουδαίο είναι πολύ σημαντικό για να γίνει πιο εύκολη η ζωή σου και να περνάς πιο καλά. Αυτό είναι το πιστεύω μας και με αυτό οδεύουμε στην ζωή μας.

Τι θα έγραφε η μία στην κούπα της άλλης;
Η Αθηνά για την Μαριλένα θα έγραφε: «Είσαι εντελώς τρελή». Και η Μαριλένα για την Αθηνά: «Γιατί εσύ τι νομίζεις πως είσαι;».

Πού μπορεί κάποιος να βρει τις δημιουργίες σας;
Τις δημιουργίες μας θα βρείτε στο site μας: αλλά και στην σελίδα μας στο facebook. Το εργαστήριό μας βρίσκεται στην Ηλιούπολη, αλλά βρισκόμαστε άστατες μέρες και ώρες και κάποιος πρέπει σίγουρα να κλείσει ραντεβού για να μας βρει. 

TAGS