Το ξέρουν όλοι. Το Λονδίνο είναι η δεύτερη πιο ακριβή πόλη του κόσμου όσο αναφορά στα ενοίκια και το real estate. Το να καταφέρεις να ζήσεις στο κέντρο της πόλης ή έστω κάπου όπου δεν θα χρειάζεται να περάσεις 1 ώρα στο τρένο για να προσεγγίσεις το κέντρο της πόλης πρέπει να έχεις μηνιαίο εισόδημα αρκετών χιλιάδων λιρών. 

Στον αντίποδα υπάρχει και η άλλη λύση. Οι περισσότεροι λονδρέζοι δείχνουν να το έχουν πάρει απόφαση και προσαρμόζονται στην δεδομένη αυτή κατάσταση βρίσκοντας έξυπνες και άκρως βολικές λύσεις που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και τα μικροσκοπωπικά σπίτια τους μεγαλύτερα. Ένα πολύ μικρό διαμέρισμα σε κάποιο προάστιο σχετικά κοντά στην πόλη και αμέτρητες πρακτικές λύσεις που διπλασιάζουν τον χώρο και την άνεση τους.

Αυτό έκανε και η αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Joséphine Lecoufle-Vinet η οποία συνεργάστηκε με ένα νέο ζευγάρι τους Lizzie Rivera και Joe McGuire στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν ένα πραγματικά περιορισμένο διαμέρισμα, ενός υπνοδωματίου στο Islington σε ένα σπίτι όπου θα μπορούσαν να ζουν, να κοιμούνται, να μαγειρεύουν αλλά και να δουλεύουν. 

Όπως θα δεις στις φωτογραφίες που ακολοθούν το διαμέρισμα που προέκυψε μετά την ολοκληρωτική ανακαίνιση συνδυάζει όλα τα tips εξοικονόμησης χώρου που μπορεί να σκεφτεί άνθρωπος. Ένας άνετος καναπές που γίνεται και κρεβάτι εξασφαλίζει πως μπορείς να περάσεις τον χρόνο σε ένα φιλόξενο σαλόνι αλλά να κοιμηθείς στο ίδιο ακριβώς δωμάτιο το βράδυ. Ένα μεγάλο ντουλάπι αποθήκευσης που χωράει τα πάντα με πόρτες από καθρέφτη προκειμένου να δημιουργηθεί το πολυπόθητο εφέ που διπλασιάζει την αίσθηση των τετραγωνικών μέτρων. Ράφια που σχεδόν αγγίζουν το ταβάνι για βιβλία, καλάθια και τα απαραίτητα αξεσουάρ κουζίνας και το πιο σημαντικό. Ένα πτυσσόμενο γραφείο που μπαινοβγαίνει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

Πονηρά κοπλάκια που μπορούμε να εντάξουμε κι εμείς στους μικρότερους χώρους του σπιτιού μας. 

Σε λίγα μόλις τετραγωνικά έχει χωρέσει ένας χώρος όπου το ζευγάρι ζει, τρώει, κοιμάται και δουλεύει.
Το ντουλάπι αποθήκευσης όχι μόνο χωράει μέσα στην τραπεζαρία και το γραφείο αλλά έχει ως πρόσοψη καθρέφτες για να δημιουργήσει το εφέ διπλασιασμού του χώρου.
Το πτυσσόμενο γραφείο της οικογένειας.

 

Το ράφι στον τοίχο που λειτουργεί και σαν καναπές.
Έξυπνη παπουτσοθήκη.
Το σπίτι είναι τόσο σωστά οργανωμένο που χωράνε ακομα και μικρές πολυτέλειες, όπως ένα πλυντήριο πιάτων.
Η μοντέρνα κουζίνα.

 

 

 

TAGS