Αυτή είναι η ιστορία της 39χρονης Suszi Saunders και του σπιτιού της στο Λονδίνο, το οποίο χρειαζόταν άμεσα ανακαίνιση. Όταν η Saunders και ο σύζυγόςτης άρχισαν να παίρνουν ιδέες μέσω διαφόρων σάιτ διακόσμησης αλλά και του Instagram η 39χρονη γυναίκα που στράφηκε στη vegan διατροφή πριν από 3 χρόνια και δηλώνει «ερωτευμένη μαζί της» είχε μία παλαβή και φιλόδοξη σύλληψη. Να μετατρέψει το αστικό τους καταφύγιο σε χορτοφαγικό παράδεισο, δηλαδή σε έναν χώρο όπου κανένα υλικό που έχει δοκιμαστεί σε ζώα ή μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει την παγκόσμια πανίδα και την οικολογική ισορροπία δεν περνάει από την πόρτα. 

Η Saunders μίλησε στη Daily Mail για το εγχείρημα της και εξήγησε πως το περίπλοκο σχέδιο της τέθηκε σε εφαρμογή. «Απλούστατα αντικατέστησα υλικά όπως το μετάξι, το μαλλί και το δέρμα με οικολογικά υλικά, όπως το συνθετικό μάλλινο, η δερματινή ή η συνθετική γούνα, δημιουργώντας ένα- ένα τα δωμάτια του σπιτιού μας, τα οποία θέλω να πιστέψω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους αντίστοιχα όμορφους και προσεγμένους χώρους».

Η 39χρονη γυναίκα που στράφηκε στη vegan διατροφή πριν από 3 χρόνια και δηλώνει «ερωτευμένη μαζί της» είχε μία παλαβή και φιλόδοξη σύλληψη. Να μετατρέψει το αστικό τους καταφύγιο σε χορτοφαγικό παράδεισο.
Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το να αντικαταστήσω οτιδήποτε είχε δοκιμαστεί σε ζώα, οτιδήποτε ήταν κατασκευασμένο από δέρμα ή μαλλί ή μετάξι ή κάποιο άλλο υλικό που προέρχεται από ζώα με άλλες υφές, φιλικές προς το περιβάλλον».

Φυσικά η διαδικασία δεν ήταν απλή. Το ψάξιμο για αντικείμενα διακόσμησης και αξεσουάρ που εξυπηρετούσαν το γούστο της και παράλληλα ταίριζαν με την υπόλοιπη αισθητική του σπιτιού αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση. «Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα το να αντικαταστήσω οτιδήποτε είχε δοκιμαστεί σε ζώα, οτιδήποτε ήταν κατασκευασμένο από δέρμα ή μαλλί ή μετάξι ή κάποιο άλλο υλικό που προέρχεται από ζώα με άλλες υφές, φιλικές προς το περιβάλλον. Ακόμα και οι μπογιές στους τοίχους είναι ειδικές και φρόντισα να είμαι βέβαιη πως για την κατασκευή τους δεν έχουν γίνει δοκιμές σε ζώα». 

«Απλούστατα αντικατέστησα υλικά όπως το μετάξι, το μαλλί και το δέρμα με οικολογικά υλικά, όπως το συνθετικό μάλλινο, η δερματινή ή η συνθετική γούνα, δημιουργώντας ένα- ένα τα δωμάτια του σπιτιού μας, τα οποία θέλω να πιστέψω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλους αντίστοιχα όμορφους και προσεγμένους χώρους».

Μέσω της δικής αναζήτησης όμως η  Saunders έκανε ένα μεγάλο κομμάτι της «βρώμικης» και δύσκολης δουλειάς για όλους τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχα οικολογικό σπιτικό. Όπως αποκάλυψε στη Dail Mail κανείς μπορεί να βρει όμορφα, οικολογικά κομμάτια ακόμα και σε πολύ μεγάλες, μαζικές αλυσίδες όπως είναι τα Monsoon, Zara Home, French Connection, Ikea, Habitat και Homesense and The White Company.

Βέβαια, η 39χρονη που είδε τους followers στη σελίδα της στο Instagram να εκτινάσσονται από ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν σαν τρελοί συμβουλές διακόσμησης φιλική στο περιβάλλον, παραδέχεται πως στην προσπάθεια της να μετατρέψει το σπίτι της σε vegan καταφύγιο είχε σύμμαχο την τύχη. Με λίγα λόγια: «Ο σύζυγός μου δεν έχει ιδέα από διασκόσμη και αποφεύγει να ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Οπότε μου έδωσε λευκή επιταγή να κάνω ό,τι εγώ νομίζω και θεωρώ σωστό».

Δες περισσότερες εικόνες από το οικολογικό σπίτι της Suszi Saunders.

 

 

 

TAGS