Το αρχιτεκτονικό γραφείο WARchitect  έχει έδρα την Ταϊλάνδη και αναλαμβάνει εντυπωσιακά πρότζεκτς με σκοπό να δημιουργήσει υπερσύγχρονα διαμερίσματα στην καρδιά της Μπανγκόκ, μίας από τις πιο πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις της Ανατολής, ένα μέρος όπου ο πλούτος και η φτώχεια μοιάζουν να χωρίζονται από μία άβυσσο και όπου άνθρωποι ζουν στριμωγμένοι σε μικρά ανήλιαγα διαμερίσματα, κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Εκμεταλλευόμενοι κάθε ίντσα κενού χώρου, οι αρχιτέκτονες του γραφείου πήραν μία ταράτσα που έστεκε άδεια και αχρησιμοποίητη και την μετέτρεψαν σε ένα πολυτελές, σύγχρονο διαμέρισμα κατασκευασμένο από ξύλο. Ένα υπέροχο, μίνιμαλ χώρο, 150 τετραγωνικών μέτρων, με μεγάλες τζαμαρίες να αγκαλιάζουν κάθε δωμάτιο, επιτρέποντας στον ένοικο να απολαύσει ανενόχλητος την όμορφη θέα.

Το σπίτι ουσιαστικά μοιάζει με ένα μινιμαλιστικό, ήσυχο κουτί (το καφέ χρώμα του ξύλου συμβάλει σε αυτή την εντύπωση) αλλά διαθέτει όλες τις υπερσύγχρονες ανέσεις με κλιματισμό σε όλα τα δωμάτια, κουρτίνες που ανεβοκατεβαίνουν με ηλεκτρικό χειρισμό και θερμαινόμενα πατώματα.

Η διαρύθμιση του χώρου είναι επίσης καταπληκτική, αφού όλοι οι χώροι εκτείνονται σε κυκλική μορφή, αντικρύζοντας την ήρεμη εσωτερική αυλή, που σε φέρνει ακόμα πιο κοντά στη φύση, τη στιγμή που βρίσκεσαι στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. 

Παράλληλα, η επίπλωση βοηθάει στην χαλάρωση του επισκέπτη χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία και το γήινα χρώματα να επικρατούν παντού.

Δες τις φωτογραφίες από το πανέμορφο διαμέρισμα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από το ModernMet

Φωτογραφίες WARchitect

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS