0
SHARES

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

200 γραμ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)

150 γραμ. χουρμάδες

40 γραμ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

χωνάκια παγωτού

 

Εκτέλεση

  • Για το vegan παγωτό χωρίς ζάχαρη χρησιμοποιούμε οργανικά βιολογικά προϊόντα, για απόλαυση χωρίς τύψεις. Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.
  • Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή.
  • Μόλις το μείγμα πάρει την υφή του αφράτου χτυπημένου παγωτού, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
  • Για να σερβίρουμε, αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.
  • Σερβίρουμε αυτό το υγιεινό παγωτό ιδανικά σε χωνάκια.

Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής για παγωτό χωρίς ζάχαρη με θρεπτικά και αντιοξειδωτικά υλικά: μπανάνα, κουρκουμά και σοκολάτα:

Πηγή συνταγής: argiro.gr

Πηγή βίντεο: Menarini Diabetes

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS