0
SHARES

Αν με ρωτήσει κάποιος «ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;» θα του απαντήσω χωρίς δεύτερη σκέψη «το ψωμοτύρι», κυριολεκτικά, αλλά και όπως αυτό μπορεί να μεταφραστεί. Πίτσες, τοστ, αλμηρά και γλυκά cookies, τηγανόψωμα, σουφλέ, πίτες, αλμυρά και γλυκά κέικ.

Με άλλα λόγια η ζύμη είναι το μεσαίο μου όνομα. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της γλουτένης, θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά και μόνο με «ζυμαρένια» παρασκευάσματα.

Η γλουτένη, η οποία ως γνωστόν είναι πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριού, του κριθαριού, της σίκαλης και γενικά πολλών δημητριακών καρπών, αποτελείται από τη γλοιαδίνη και τη γλουτελίνη και δεν ταιριάζει σε όλους. Η δυσανεξία στη γλουτένη, άλλωστε, είναι από τις πιο διαδεδομένες δυσανεξίες και «φρενάρει» σε μεγάλο βαθμό όσους θέλουν αλλά δεν μπορούν να καταναλώσουν ζύμη.

Μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ, που θέλω αλλά δεν μπορώ να δαγκώσω ένα ζεστό κουλουράκι, να μασήσω ένα φρεσκοφουρνιστό ψωμάκι, να κλείσω τη μέρα μου με τρία κομμάτια πίτσα μπροστά στην τηλεόραση. Το εφέ του φουσκωμένου μπαλονιού στο στομάχι, που θα νιώσω μετά, με αποτρέπει. Και μένω να ονειρεύομαι κουλούρια και μπριός.

Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη: Το εξαιρετικό μείγμα από ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας, εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα σε κάθε σας δημιουργία, χωρίς ίχνος γλουτένης. Δοκιμάστε το σε ψωμί και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Σε μια κουβέντα με μια πολύ καλή φίλη και σούπερ μαγείρισσα, τις προάλλες, έμαθα ότι υπάρχει λύση και μάλιστα σπουδαία για την περίπτωσή μου. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου φρόντισαν να παρασκευάσουν προϊόντα χωρίς γλουτένη για όλους εμάς τους «καταπιεσμένους» λάτρεις της ζύμης. Φαρίνα, Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις και δύο μείγματα, μείγμα αρτοποιίας και μείγμα ζαχαροπλαστικής καλύπτουν όλο το φάσμα των επιλογών.

Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη: Η πρώτη φαρίνα χωρίς γλουτένη. Με βάση το ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο και άμυλο πατάτας δίνει μια βελούδινη υφή και ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα.  Δοκιμάστε την άφοβα σε κέικ και άλλα γλυκίσματα.

Θέλεις να φτιάξεις πίτσα; Γίνεται! Κουλουράκια; Γίνεται! Κέικ, ψωμί, τάρτα, muffin, παντεσπάνι. Όλα γίνονται με το αλεύρι που δεν του λείπει τίποτα εκτός από τη γλουτένη. Η γεύση μεγαλειώδης και απολαυστική, το εφέ του φουσκωμένου μπαλονιού, όμως, ξεφουσκώνει. Η δυσανεξία μοιάζει με μακρινό πρόβλημα, πλέον.

Μείγμα Αρτοποιίας (Baking Mix) Χωρίς Γλουτένη για φύλλο πίτας, ζύμη πίτσας, ψωμί και άλλες λαχταριστές συνταγές.

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κουβαλάω πια εκείνο το χλωμό αίσθημα της στέρησης, αφού μπορώ να ικανοποιήσω τη γεύση μου και να συνεχίσω να αισθάνομαι ελαφριά και ζωηρή.

Μείγμα Ζαχαροπλαστικής (Pastry Mix )Χωρίς Γλουτένη  Για γλυκές δημιουργίες όπως muffins, τάρτες, cookies και παντεσπάνι. Με τα μείγματα χωρίς γλουτένη έχετε εύκολα, ακολουθώντας τα βήματα της κάθε συνταγής, ένα σίγουρο αρτοποιητικά αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει την οικογένεια. 

 

Φωτό: gbarkz

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS