ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To χειρότερο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

Ο Bourdain άναψε τα αίματα λέγοντας ότι στο ψήσιμο της μπριζόλας κάνουμε ένα τραγικό λάθος.

To χειρότερο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

O παγκοσμίου φήμης λάτρης-γνώστης τροφίμων και υπερπαρουσιαστής, Anthony Bourdain έβγαλε ένα νέο βιβλίο με τίτλο "Ορέξεις" και εμφανίστηκε στην εκπομπή "WTF" του Marc Maron για να μιλήσει γι 'αυτό.

Κατά τη διάρκεια της κουβέντας, ο Bourdain τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μαγειρεύουν, και προσφέρθηκε να δώσει μερικές συμβουλές.

Μείζον θέμα αποτέλεσε το μαγείρεμα της μπριζόλας. Κι εκεί ο Bourdain άναψε τα αίματα λέγοντας ότι στο ψήσιμο της μπριζόλας κάνουμε ένα τραγικό λάθος.

«Κανείς δεν ξέρει πώς να ψήσει μια μπριζόλα στη σχάρα σε αυτή τη χώρα (Μ. Βρετανία)», λέει ο Bourdain.

Και εξηγεί ότι αρχικά δεν πρέπει να επιλέγουμε να ψήσουμε κρέας που έχει μπει στην κατάψυξη. «Όλοι ψήνετε τις μπριζόλες σε ψησταριές στην πίσω αυλή. Αν έχεις κήπο σημαίνει ότι αντέχεις οικονομικά και μια φρέσκια μπριζόλα. Επίσης, μόλις βάζετε τη μπριζόλα στη φωτιά, την γυρίζετε και την ελέγχετε συνέχεια. Μέγα λάθος».

Όμως, όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια ο Bourdain, το χειρότερο όλων είναι όταν βγάζουμε τις μπριζόλες από τη σχάρα...«Και τις κόβετε αμέσως».

Ο Bourdain εξηγεί ότι μετά το μαγείρεμα το κρέας, πρέπει να "ξεκουραστεί" για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να το κόψετε. «Έχει τεράστια διαφορά αν απλά το αφήσετε για λίγο, επειδή οι χυμοί του κρέατος αρχίζουν να επανακυκλοφορούν μέσα, και η μπριζόλα βγαίνει τέλεια».

Read Next

19 Οκτ 2025

Όλες οι ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς "Mr. Scorsese" επιλέγουμε τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές του Αμερικανικού σκηνοθέτη.

19 Οκτ 2025

Ξόρκια, γέλια και κολοκύθες: Πού θα γιορτάσετε το Halloween με τα παιδιά σας

Το απόλυτο Halloween για μικρούς μάγους, μέσα από 4 ξεχωριστές προτάσεις.

Περισσότερα από

Life

19 Οκτ 2025

Ροκ, Μάμετ στο Σημείο: Γιάννης Μπέζος και Σταύρος Τσουμάνης μιλούν για τον 'Αμερικάνικο Βούβαλο'

Στον "Αμερικάνικο Βούβαλο" του Ντέιβιντ Μάμετ, ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί με ρυθμό ροκ του ’70 και φιλοσοφία coach, ενώ ο νεότερος της παρέας, Σταύρος Τσουμάνης, μαθαίνει δίπλα στους έμπειρους Νινιό και Κρόμπα.

18 Οκτ 2025

Συνταγή για το πιο ζουμερό και σοκολατένιο brownies - χωρίς ίχνος ζάχαρης

Απόλαυσε το πιο ζουμερό και θρεπτικό brownies χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε λίγα λεπτά.

18 Οκτ 2025

3 αντικείμενα μπάνιου που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεσαι – Μια ειδικός εξηγεί γιατί

Τι κρύβουν τα αντικείμενα του μπάνιου σου και γιατί καλό είναι να προσέχεις.

18 Οκτ 2025

Τόνος ή σολομός: Ποιο ψάρι είναι πιο υγιεινό για σένα;

Δες ποιο ψάρι ταιριάζει καλύτερα στους στόχους της υγείας σου.

18 Οκτ 2025

Στην Chinatown της Αθήνας, υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

17 Οκτ 2025

Τι είναι η καλλισθενική γυμναστική και πώς συγκρίνεται με το τρέξιμο ή τα βάρη;

Η προπόνηση που ενώνει δύναμη, αντοχή και ευκινησία.

17 Οκτ 2025

Ο "Κosmos" της Εlke Lagansky ξεδιπλώνεται

Στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται η έκθεση όπου θα παρουσιάζεται η δουλειά των τελευταίων 25 χρόνων της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας που ζει στην Ελλάδα από το '80.

17 Οκτ 2025

Βαρέθηκες το cheesecake; 8 ελληνικά τυρογλυκά στις light εκδοχές τους

Tα πιο νόστιμα και γνωστά ελληνικά τυρογλυκά που ανταγωνίζονται το cheesecake στη γεύση, στη light εκδοχή τους.

17 Οκτ 2025

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια σου – και τι προτείνουν οι οδοντίατροι

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τι πραγματικά χρειάζεσαι για γερά, λευκά και υγιή δόντια, χωρίς ακριβές θεραπείες.

17 Οκτ 2025

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.