Η Χριστίνα Ιωακειμίδη και ο Γιώργος Νούσιας, κάνοντας μία επαγγελματική στροφή και αφήνοντας τη σκηνοθεσία για να ανοίξουν το εστιατόριο Baba Ghanoush, κατάφεραν κάτι σπουδαίο: να προσφέρουν στους Αθηναίους το πιο νόστιμο φαλάφελ της πόλης. Σε ένα μικρό χώρο της πλατείας Βαρνάβα, μιας πλατείας που μοιάζει με αστική αγκαλιά, το ζευγάρι των σκηνοθετών έφτιαξε ένα καλόγουστο στέκι με γνώμονα το διευρυμένο ένστικτό τους και τις εικόνες τους από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

-Πείτε μου λίγα λόγια για την ιδέα πίσω από το Baba Ghanoush.

«Θέλαμε αρκετό καιρό τώρα να ανοίξουμε ένα μαγαζί. Και το vegeterian γενικότερα, και το φαλάφελ ειδικότερα, έχουν ακόμα χαμηλή διεισδυτικότητα στον χώρο, ενώ η ζήτηση είναι σίγουρα μεγαλύτερη. Έτσι, vegeterian, φαλάφελ, σε συνδυασμό και με την ωραία πλατεία Βαρνάβα, το «γλυκό» έδεσε...»

-Γιατί επιλέξατε στην πλατεία Βαρνάβα;

«Η πλατεία Βαρνάβα είναι η γειτονιά μας και την αγαπούμε πολύ. Για καλή μας τύχη τον τελευταίο καιρό έχει γίνει και τόπος συνάντησης. Έχουν ανοίξει πολλά όμορφα μαγαζιά και «καινούργιος» κόσμος έρχεται πια και από άλλες περιοχές, για βραδινή αλλά και μεσημεριανή έξοδο».

-Από που αντλήσατε την ιδέα για το μικρό και άκρως στιλάτο μαγαζί σας;

«Συνεργαστήκαμε με τους αγαπημένους φίλους Plaini & Karahalios Αrchitects και κάναμε ό,τι μας επέτρεψε ο περιορισμένος μας προϋπολογισμός».

-Πόσο αγαπάτε το φαλάφελ;

«Πολύ! Φαλάφελ και χούμους ήταν η βασική μου τροφή όσο σπούδαζα στο Λονδίνο. Πιστεύω πως κάθε γειτονιά πρέπει να έχει το δικό της φαλαφελάδικο. Και σουβλατζίδικο βέβαια». 

-Ποιο είναι το «διάσημο» πιάτο σας;

«Φαντάζομαι τα τυλιχτά σάντουιτς. Και φυσικά το Baba Ghanoush».

-Πόσο χαρούμενους σας κάνει η διάκρισή σας στο Athens Book 2005;

«Πολύ!».

-Ποιο είναι το μυστικό ενός εστιατορίου που γίνεται talk of the town όπως το Baba Ghanoush;

«Είναι talk of the town το Baba Ghanoush; Αλήθεια; Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Αγαπάμε πολύ το φαγητό. Και προσπαθούμε να μην κάνουμε αυτά που μας εκνευρίζουν σε άλλα μαγαζιά. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Οι πίτες μας φτιάχνονται κάθε πρωί από τα χαράματα μία-μία».

-Πείτε μου και λίγα λόγια για εσάς; Ποια είναι η προσωπική σας διαδρομή; Πως φτάσατε στο Baba Ghanoush;

«Είμαστε ένα ζευγάρι σκηνοθετών με δύο παιδάκια που έπρεπε να κάνουμε μια άλλη δουλειά για να βιοποριστούμε. Η δεύτερη αγάπη μου μετά τον κινηματογράφο είναι η μαγειρική. Από μικρή μου άρεσε να μαγειρεύω για τους φίλους μου και να φτιάχνω τις τούρτες για τα γενέθλια». 

Baba Ghanoush Falafel Shop
τηλ.: 21 2105 0351