ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το εστιατόριο Κεντρικόν, το αγαπημένο στέκι πολιτικών και καλλιτεχνών, ανοίγει ξανά τη σάλα του

Η αθηναϊκή, αστική κουζίνα αναβιώνει σε έναν χώρο που αγάπησε η οικογένεια Παπανδρέου, ο Κάρολος Κουν, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Αντώνης Σαμαράκης.

Το εστιατόριο Κεντρικόν, το αγαπημένο στέκι πολιτικών και καλλιτεχνών, ανοίγει ξανά τη σάλα του

Το Κεντρικόν ξεκίνησε ως καφενεδάκι το 1935 με την ονομασία Λεύκες, στο απέναντι ακριβώς σημείο από όπου στεγάζεται σήμερα, το εστιατόριο σταθμός στην ιστορία της Αθηναϊκής αστικής κουζίνας, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους παλιούς και νέους φίλους του, στο ίδιο σημείο της ατμοσφαιρικής στοάς Μπολάνη, στην οδό Κολοκοτρώνη, στον αριθμό 3, ακριβώς εκεί που το γνωρίσαμε τα τελευταία 60 χρόνια.

«Οι πόρτες άνοιξαν ξανά στις 23 Οκτωβρίου» λέει η υπεύθυνη του μαγαζιού, Έλενα Στρατάκη και συνεχίζει: «Έχουν κρατηθεί πολλά στοιχεία του παλιού Κεντρικόν, κάποια φωτιστικά, κάποιοι πίνακες, έπιπλα».

Το Κεντρικόν ήταν και είναι καλλιτεχνικό και πολιτικό στέκι. Παλιότερα ένας από τους πιο τακτικούς πελάτες ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς και ο Κάρολος Κουν ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Αντώνη Σαμαράκη. Ήταν το στέκι της οικογένειας Παπανδρέου καθώς και αρκετών άλλων πολιτικών. Από το εστιατόριο Κεντρικόν έχουν παρελάσει υπουργοί, βουλευτές, καλλιτέχνες του θεάματος, συγγραφείς, τραπεζίτες και πολλοί άλλοι. Σήμερα το επισκέπτονται τακτικά ο Γιάννης Μπέζος, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Γιώργος Κοτανίδης και άλλοι. Τα επαγγελματικά γεύματα είναι στα συν του εστιατορίου.

Δείτε ένα ιστορικό βίντεο, όπως ανέβηκε στη σελίδα του Κεντρικόν, στο φέισμπουκ:

Το 2017 έκλεισε, αφήνοντας ένα κενό στην ιστορία της εστίασης. Τόσο το σημείο όσο και ο θρύλος που το περιβάλλει το μεταμορφώνει σε ιστορική αναφορά. Μετά από δωδεκάμηνη, αναγκαία αναμονή, για να ανακαινισθεί εσωτερικά και εξωτερικά το υπέροχο κτίριο που το φιλοξενεί από το 1960, το Κεντρικόν επανέρχεται δυναμικά στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας.

Το εστιατόριο Κεντρικόν, το αγαπημένο στέκι πολιτικών και καλλιτεχνών, ανοίγει ξανά τη σάλα του
Το Κεντρικόν λειτουργεί επίσης από το πρωί, 8:30 έως 12:30 μ.μ. για πρωινό και brunch.

Η αρχιτεκτονική παρέμβαση αναδεικνύει τα αριστοκρατικά στοιχεία του παρελθόντος, συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες πινελιές πολυτέλειας, οι οποίες ήταν απαραίτητες σ’ ένα all time classic εστιατόριο. Η φιλόξενη σάλα με τις βελούδινες μπλε και πράσινες καρέκλες της δένει υπέροχα με την προσθήκη ενός πανέμορφου και λειτουργικού bar από λευκό μάρμαρο Πεντέλης. Καλυμμένοι τοίχοι από καλαίσθητες ταπετσαρίες και πίνακες της παλιάς Αθήνας, δημιουργούν το απαραίτητο σκηνικό για να απολαύσετε τα υπέροχα πιάτα που υπογράφει ο σεφ Άρης Τσανακλίδης.

Καλυμμένοι τοίχοι από καλαίσθητες ταπετσαρίες και πίνακες της παλιάς Αθήνας, δημιουργούν το απαραίτητο σκηνικό για να απολαύσετε τα υπέροχα πιάτα που υπογράφει ο σεφ Άρης Τσανακλίδης.

Ο διάσημος σεφ προτείνει έναν συνδυασμό ελληνικών συνταγών -κυρίως για το μεσημέρι- με πιο σύγχρονες εκδοχές της μεσογειακής κουζίνας για τις νυχτερινές ώρες. Επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα για να απογειώσει με το μαγειρικό του ταπεραμέντο τα κλασικά πιάτα της αθηναϊκής αστικής κουζίνας.
Μία πλούσια λίστα από περίπου πενήντα ετικέτες κρασιών από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα, συμπληρώνει αρμονικά την γαστρονομική πρόταση του εστιατορίου Κεντρικόν.

Στη προσπάθεια της Αθήνας να γίνει σημαντικός γευστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, το Κεντρικόν φιλοδοξεί να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς της καλής Ελληνικής κουζίνας.

Στη προσπάθεια της Αθήνας να γίνει σημαντικός γευστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, το Κεντρικόν φιλοδοξεί να γίνει και πάλι σημείο αναφοράς της καλής Ελληνικής κουζίνας.

«Το Κεντρικόν είναι ένα αστικό εστιατόριο κι αυτό ορίζεται κυρίως από την κουζίνα του που θυμίζει όσα μαγείρευε η μητέρα και η γιαγιά μας, από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, από την κλασικότητα του χώρου και φυσικά από τους ίδιους τους πελάτες. Τα πιάτα του Κεντρικόν είναι κλασικά, καθόλου πειραγμένα και οι γεύσεις παραμένουν πιστές στην πατροπαράδοτη συνταγή. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, η σταθερότητα. Αυτό ισχύει και για τους προμηθευτές μας που τους εμπιστευόμαστε τόσα χρόνια τώρα».

Τα πιάτα του Κεντρικόν είναι κλασικά, καθόλου πειραγμένα και οι γεύσεις παραμένουν πιστές στην πατροπαράδοτη συνταγή.

Το Κεντρικόν είναι ένα αστικό εστιατόριο κι αυτό ορίζεται κυρίως από την κουζίνα του που θυμίζει όσα μαγείρευε η μητέρα και η γιαγιά μας.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.