ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani έχει κατέβει νότια.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι

Το καλοκαίρι, το κέντρο της Αθήνας δεν είναι για πολλά. Όσο ωραίο και αν είναι. Τα νότια προάστια φωνάζουν να τα επισκεφτούμε και κάθε χρόνο έχουν κάτι καλό να μας προτείνουν. Σαν το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι. Βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, προσανατολισμένο έτσι ώστε όταν ο ήλιος αποφασίζει να βουτήξει στη θάλασσα, εσείς να μην χάνετε καμία στιγμή από την μαγευτική του κάθοδο. True story που λένε.

Το δειλινό που φάγαμε στο Mythos, πάνω στη θάλασσα, στο Καβούρι
Ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου.

Σε αυτό λοιπόν, το όμορφο και ατμοσφαιρικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, βρέθηκα πριν από λίγες μέρες. Δυστυχώς η κίνηση και η δική μου αργοπορία με έκαναν να χάσω αυτή την βουτιά – την πρόλαβα στο τέλος ίσα ίσα να τραβήξω μια insta-worthy φωτογραφία. Παρ’ όλα αυτά ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου και να αφεθώ να χαρώ το υπόλοιπο της βραδιάς.

Carpaccio από λαβράκι.
Πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας.
Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή.

Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή. Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.

Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου. Μαζί ήρθε το carpaccio από λαβράκι. Αν και ήταν μαριναρισμένο σε chilli δεν ήταν ιδιαίτερα καυτερό. Αντίθετα ο κόλιανδρος του έδινε μια φρεσκάδα που το ολοκλήρωνε. Το καλαμάρι με πέστο βασιλικού που ακολούθησε, πάνω σε λεπτά και τραγάνα στικ τηγανητής πατάτας είχε ένα ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα όμως να είχε λιγότερο πέστο ώστε οι πατάτες να μην χάσουν την τραγανή τους υφή. Αντίθετα η σπανακόπιτα που παρουσιάζετε σε spring rolls και στην βάση της έχει μια σος από γιαούρτι ήταν ένα νόστιμο πιάτο που θα το ζητούσα ξανά.

Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.
Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου.
Θαλασσινός αέρας κυριολεκτικά.

Πριν περάσω στο κυρίως έκανα μια στάση σε ένα βουτυράτο κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού. Η στάση ήταν σύντομη και ευχάριστή γιατί το Surf n Turf που είχα ζητήσει έφτασε στο τραπέζι και μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Το φιλέτο ήταν σωστά ψημένο κρατώντας όλους τους χυμούς του κρέατος εγκλωβισμένους και η ουρά αστακού τρυφερή και λαχταριστή. Εν ολίγοις ένας άψογος συνδυασμός. Κοινώς προτιμήστε το!

Για να τελειώσω γλυκά την επίσκεψη μου, ζήτησα την ελαφρώς όξινη lemon pie αλλά και το ρουστίκ Chicago. Έτσι για να θυμηθώ λίγο τα ξένιαστα καλοκαιριά της παιδικής μου ηλικίας που η σοκολάτα άφηνε εμφανή τα σημάδια της στο πρόσωπο μου.

Chicago
Lemon pie

Facebook Mythos by Divani Restaurant

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108911100

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.