0
SHARES

Το καλοκαίρι, το κέντρο της Αθήνας δεν είναι για πολλά. Όσο ωραίο και αν είναι. Τα νότια προάστια φωνάζουν να τα επισκεφτούμε και κάθε χρόνο έχουν κάτι καλό να μας προτείνουν. Σαν το εστιατόριο Mythos του ξενοδοχείου Divani στο Καβούρι. Βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, προσανατολισμένο έτσι ώστε όταν ο ήλιος αποφασίζει να βουτήξει στη θάλασσα, εσείς να μην χάνετε καμία στιγμή από την μαγευτική του κάθοδο. True story που λένε.

Ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου.

Σε αυτό λοιπόν, το όμορφο και ατμοσφαιρικό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, βρέθηκα πριν από λίγες μέρες. Δυστυχώς η κίνηση και η δική μου αργοπορία με έκαναν να χάσω αυτή την βουτιά – την πρόλαβα στο τέλος ίσα ίσα να τραβήξω μια insta-worthy φωτογραφία. Παρ’ όλα αυτά ο ήχος των κυμάτων που με καλωσόρισε αμέσως με έκανε να αφήσω πίσω μου ότι με απασχολούσε μέχρι εκείνη την στιγμή και να χαθώ στο γαλάζιο που ανοιγόταν μπροστά μου και να αφεθώ να χαρώ το υπόλοιπο της βραδιάς.

Carpaccio από λαβράκι.
Πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας.
Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή.

Στην κουζίνα του Mythos θα συναντήσουμε τον Λεωνίδα Φορτετσανάκη, executive chef του ξενοδοχείου, που έχει επιλέξει να «παίξει» με το ψάρι και τα θαλασσινά δίνοντας τους όμως μια πιο comfort εκδοχή. Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.

Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου. Μαζί ήρθε το carpaccio από λαβράκι. Αν και ήταν μαριναρισμένο σε chilli δεν ήταν ιδιαίτερα καυτερό. Αντίθετα ο κόλιανδρος του έδινε μια φρεσκάδα που το ολοκλήρωνε. Το καλαμάρι με πέστο βασιλικού που ακολούθησε, πάνω σε λεπτά και τραγάνα στικ τηγανητής πατάτας είχε ένα ενδιαφέρον. Θα προτιμούσα όμως να είχε λιγότερο πέστο ώστε οι πατάτες να μην χάσουν την τραγανή τους υφή. Αντίθετα η σπανακόπιτα που παρουσιάζετε σε spring rolls και στην βάση της έχει μια σος από γιαούρτι ήταν ένα νόστιμο πιάτο που θα το ζητούσα ξανά.

Με λίγα λόγια τα πιάτα που θα δοκιμάσετε εδώ είναι νόστιμα, έχουν ένα κοσμοπολίτικο αέρα και μια κομψότητα και όπου χρειάζεται αποκτούν μια fusion πινελιά. Μια τσαχπινιά δηλαδή.
Ξεκίνησα το δείπνο μου με μια πράσινη σαλάτα με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πληθωρική, ισορροπημένη στο ντρέσινγκ και με μια οξύτητα που δεν ενοχλούσε καθόλου.
Θαλασσινός αέρας κυριολεκτικά.

Πριν περάσω στο κυρίως έκανα μια στάση σε ένα βουτυράτο κριθαρότο με γαρίδες Αμβρακικού. Η στάση ήταν σύντομη και ευχάριστή γιατί το Surf n Turf που είχα ζητήσει έφτασε στο τραπέζι και μονοπώλησε το ενδιαφέρον μου. Το φιλέτο ήταν σωστά ψημένο κρατώντας όλους τους χυμούς του κρέατος εγκλωβισμένους και η ουρά αστακού τρυφερή και λαχταριστή. Εν ολίγοις ένας άψογος συνδυασμός. Κοινώς προτιμήστε το!

Για να τελειώσω γλυκά την επίσκεψη μου, ζήτησα την ελαφρώς όξινη lemon pie αλλά και το ρουστίκ Chicago. Έτσι για να θυμηθώ λίγο τα ξένιαστα καλοκαιριά της παιδικής μου ηλικίας που η σοκολάτα άφηνε εμφανή τα σημάδια της στο πρόσωπο μου.

Chicago
Lemon pie

Facebook Mythos by Divani Restaurant 

Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108911100

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS