ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του

Το βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, επανήλθε μετά τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετώπισε συνολικά ο κλάδος της εστίασης.

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, το βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, επανήλθε μετά τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετώπισε συνολικά ο κλάδος της εστίασης και όχι μόνο, με κήπο και νέες γευστικές προτάσεις. Ο πολυαναμενόμενος, από τους φίλους του εστιατορίου, κήπος έχει πρόσβαση στην οδό Δημητρακοπούλου 7, ακριβώς πίσω από τη Φαλήρου 10, την κεντρική είσοδο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου.

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του
Ο πολυαναμενόμενος, από τους φίλους του εστιατορίου, κήπος έχει πρόσβαση στην οδό Δημητρακοπούλου 7, ακριβώς πίσω από τη Φαλήρου 10, την κεντρική είσοδο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου.

Η φιλοσοφία της κάρτας του εστιατορίου αφορά πλέον σε ένα πάντρεμα διαχρονικά αγαπημένων γεύσεων και νέων προτάσεων, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Το Αρνάκι λοιπόν παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση σε βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

Η φιλοσοφία της κάρτας του εστιατορίου αφορά πλέον σε ένα πάντρεμα διαχρονικά αγαπημένων γεύσεων και νέων προτάσεων, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.

Από τα γλυκά δεν θα μπορούσε να λείπει η μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα που συμπληρώνει τις άλλες δύο προτάσεις του εστιατορίου, Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας και Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.

Με πίστη στις φρέσκες πρώτες ύλες, την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ από το 2004 παρουσιάζει γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο! Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…

Με πίστη στις φρέσκες πρώτες ύλες, την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ από το 2004 παρουσιάζει γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο! Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…

Διακρίσεις

New York Times: Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens https://www.nytimes.com/video/travel/100000003173111/36-hours-in-athens.html

Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει τα τελευταία 9 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ to 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 17.00 – 24.00

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

14 Δεκ 2025

10 περιπτώσεις στις οποίες ο Άγιος Βασίλης ήταν πραγματικά "λέρα"

Συγκεντρώσαμε σε μία λίστα μερικές από τις φορές που ο καλοσυνάτος άντρας μας έχει απογοητεύσει στη μεγάλη οθόνη.

14 Δεκ 2025

Fit σώμα μετά τα 50: Με αυτές τις τροφές θα πετύχεις τους στόχους σου

Η σωστή διατροφή μετά τα 50 μπορεί να ενισχύσει το σώμα, τη μυϊκή δύναμη και την καρδιά σου.

Περισσότερα από

Life

14 Δεκ 2025

Γιατί θα έπρεπε να τιμούμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Καρίπη

Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε, όμως μας άφησε κάποια τραγούδια διονυσιακής μαγκιάς, ενώ η απουσία του υπήρξε τόσο ηχηρή, ώστε ανάγκασε τον Βασίλη Τσιτσάνη ν' αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον έπαιζε μπουζούκι.

14 Δεκ 2025

Σε αυτό το εστιατόριο βρίσκεις παράδοση, φρεσκάδα και αθηναϊκό ουρανό στο πιάτο

Υπάρχουν γεύματα που τα θυμάσαι για τη γεύση τους, κι άλλα που τα θυμάσαι για τη μαγευτική τους ατμόσφαιρα. Εδώ, υπάρχουν και τα δύο.

14 Δεκ 2025

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά μέχρι την Πρωτοχρονιά

Οι ημέρες και ώρες που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο.

14 Δεκ 2025

Ο Apon σπάει τα κοντέρ

Ο Apon συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων χρόνων κατακτώντας το ετήσιο Top 50 του Spotify με 6 σόλο τραγούδια του.

14 Δεκ 2025

Το Heated Rivarly είναι μία από τις πιο hot σειρές αυτή τη στιγμή

Πώς ένα viral βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και απέκτησε φανατικό κοινό σε ελάχιστο χρόνο.

14 Δεκ 2025

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών μαζί με τα παιδιά

Από festive πάρκα γεμάτα παιχνίδι και εκπλήξεις μέχρι δημιουργικά εργαστήρια και θεατρικά που σκορπούν χαμόγελα, αυτές οι χριστουγεννιάτικες δράσεις υπόσχονται να μετατρέψουν κάθε οικογενειακή έξοδο σε μια αξέχαστη εμπειρία.

13 Δεκ 2025

Δεν είναι ιδέα σου: Tο Stranger Things σταμάτησε όντως να είναι καλό

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix έπρεπε να μας κάνει να λέμε ‘τι θα γίνει στο τέλος;’. Τελικά, σκεφτόμαστε ‘γιατί μας νοιάζει;’

13 Δεκ 2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

13 Δεκ 2025

Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

12 Δεκ 2025

Το City Hotel δείχνει το νέο του πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη

Το διαχρονικά αγαπημένο ξενοδοχείο του TOR Hotel Group, με ιστορία πενήντα χρόνων, περνά σε μια καινούργια εποχή, υποδεχόμενο τους επισκέπτες με ανανεωμένη αισθητική και την ίδια ζεστή φιλοξενία που το καθιέρωσε.