ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του

Το βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, επανήλθε μετά τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετώπισε συνολικά ο κλάδος της εστίασης.

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, το βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, επανήλθε μετά τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετώπισε συνολικά ο κλάδος της εστίασης και όχι μόνο, με κήπο και νέες γευστικές προτάσεις. Ο πολυαναμενόμενος, από τους φίλους του εστιατορίου, κήπος έχει πρόσβαση στην οδό Δημητρακοπούλου 7, ακριβώς πίσω από τη Φαλήρου 10, την κεντρική είσοδο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου.

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του
Ο πολυαναμενόμενος, από τους φίλους του εστιατορίου, κήπος έχει πρόσβαση στην οδό Δημητρακοπούλου 7, ακριβώς πίσω από τη Φαλήρου 10, την κεντρική είσοδο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου.

Η φιλοσοφία της κάρτας του εστιατορίου αφορά πλέον σε ένα πάντρεμα διαχρονικά αγαπημένων γεύσεων και νέων προτάσεων, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Το Αρνάκι λοιπόν παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση σε βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

Η φιλοσοφία της κάρτας του εστιατορίου αφορά πλέον σε ένα πάντρεμα διαχρονικά αγαπημένων γεύσεων και νέων προτάσεων, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.

Από τα γλυκά δεν θα μπορούσε να λείπει η μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα που συμπληρώνει τις άλλες δύο προτάσεις του εστιατορίου, Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας και Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.

Με πίστη στις φρέσκες πρώτες ύλες, την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ από το 2004 παρουσιάζει γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο! Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…

Με πίστη στις φρέσκες πρώτες ύλες, την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ από το 2004 παρουσιάζει γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο! Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…

Διακρίσεις

New York Times: Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens https://www.nytimes.com/video/travel/100000003173111/36-hours-in-athens.html

Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει τα τελευταία 9 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ to 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 17.00 – 24.00

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

09 Σεπ 2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

09 Σεπ 2025

DIY μάσκα με μέλι για λαμπερό δέρμα

Αν ψάχνεις τον πιο φυσικό τρόπο να χαρίσεις άμεση λάμψη στο πρόσωπό σου, αυτή η DIY μάσκα με μέλι και απλά υλικά από την κουζίνα σου θα γίνει το νέο σου beauty ritual.

Περισσότερα από

Life

09 Σεπ 2025

Στο hot Κυκλαδονήσι δεν πήγαν όλα και τόσο καλά...

Τουρισμός στον αυτόματο. Μερικά πράγματα που έμαθα στις φετινές διακοπές, στο επόμενο hot νησί των Κυκλάδων.

09 Σεπ 2025

'Η Κατάρα του Σέλμπι Όουκς' είναι η επόμενη αξιοπρόσεκτη ταινία τρόμου που έρχεται στα σινεμά

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός καταξιωμένου κριτικού κινηματογράφου υπόσχεται να μας τρομάξει.

09 Σεπ 2025

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

09 Σεπ 2025

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

09 Σεπ 2025

Σπιτικές τορτίγιες που λιώνουν στο στόμα – Νόστιμες, μαλακές και αφράτες

Πώς να φτιάχνεις τέλειες τορτίγιες στο σπίτι σε μόλις 40 λεπτά – μαλακές, αφράτες και πεντανόστιμες!

09 Σεπ 2025

Παράξενα γλυπτά κοσμούν τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ένα νέο εικαστικό εγχείρημα από την Jenny Marketou.

09 Σεπ 2025

Tο άγνωστο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που ανεβαίνει σε ελληνική σκηνή για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια

Με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ καταφθάνει από τις 7 Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

09 Σεπ 2025

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

09 Σεπ 2025

Τι διάβασε η συντακτική ομάδα του 'α' αυτό το καλοκαίρι

Δέκα συντάκτες του "α" μοιράζονται τα θερινά λογοτεχνικά τους ταξίδια.

09 Σεπ 2025

Στο bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.