ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του

Το βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, επανήλθε μετά τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετώπισε συνολικά ο κλάδος της εστίασης.

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του

Το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, το βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με άρωμα Μάνης, επανήλθε μετά τη δύσκολη συνθήκη που αντιμετώπισε συνολικά ο κλάδος της εστίασης και όχι μόνο, με κήπο και νέες γευστικές προτάσεις. Ο πολυαναμενόμενος, από τους φίλους του εστιατορίου, κήπος έχει πρόσβαση στην οδό Δημητρακοπούλου 7, ακριβώς πίσω από τη Φαλήρου 10, την κεντρική είσοδο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου.

Το Αθηναϊκό εστιατόριο για το οποίο έγραψαν οι New York Times άνοιξε την καταπράσινη αυλή του
Ο πολυαναμενόμενος, από τους φίλους του εστιατορίου, κήπος έχει πρόσβαση στην οδό Δημητρακοπούλου 7, ακριβώς πίσω από τη Φαλήρου 10, την κεντρική είσοδο του ΜΑΝΗΜΑΝΗ, στο ισόγειο του ίδιου νεοκλασικού κτιρίου.

Η φιλοσοφία της κάρτας του εστιατορίου αφορά πλέον σε ένα πάντρεμα διαχρονικά αγαπημένων γεύσεων και νέων προτάσεων, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Το Αρνάκι λοιπόν παρουσιάζεται με σπασμένη πατάτα, αμπελόφυλλα και κρέμα γιαουρτιού, το Καλαμάρι ή Χταπόδι σερβίρεται με φάβα, μαύρο ταραμά, αρμυρίκια και σάλτσα από μάραθο, το Παστίτσιο αποκτά νέα γευστική διάσταση σε βάση από χυλοπίτες με μανιτάρια και κρέμα πατάτας και το αρωματικό Ριζότο με κοτόπουλο, πεπόνι και λάιμ σχεδιάστηκε για τα καλοκαιρινά βράδια στην πόλη.

Η φιλοσοφία της κάρτας του εστιατορίου αφορά πλέον σε ένα πάντρεμα διαχρονικά αγαπημένων γεύσεων και νέων προτάσεων, που θα αλλάζει κάθε εβδομάδα.

Από τα γλυκά δεν θα μπορούσε να λείπει η μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα που συμπληρώνει τις άλλες δύο προτάσεις του εστιατορίου, Μηλόπιτα με κρέμα λευκής σοκολάτας, κανέλα και σιρόπι καραμέλας και Παρφέ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας, λευκή σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σιρόπι από κόκκινα φρούτα.

Με πίστη στις φρέσκες πρώτες ύλες, την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ από το 2004 παρουσιάζει γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο! Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…

Με πίστη στις φρέσκες πρώτες ύλες, την ελληνική κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση, με έμπνευση και ρίζες στη Μάνη, τον τόπο καταγωγής του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ από το 2004 παρουσιάζει γεύσεις που αντέχουν στον χρόνο! Αυτό είναι ένα ταξίδι που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε Μαζί…

Διακρίσεις

New York Times: Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens https://www.nytimes.com/video/travel/100000003173111/36-hours-in-athens.html

Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει τα τελευταία 9 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ to 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 17.00 – 24.00

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Οκτ 2025

Στο Κουκάκι υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για dolce vita

Ολοήμερες ιταλιάνικες απολαύσεις σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας; Γιατί όχι.

28 Οκτ 2025

28η Οκτωβρίου: Σήμερα πηγαίνουμε δωρεάν στα μουσεία της Αθήνας

Τέσσερα μουσεία μάς περιμένουν με ελεύθερη είσοδο την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

Περισσότερα από

Life

27 Οκτ 2025

Σε παίρνει ο ύπνος αμέσως; 3 πιθανά σημάδια για την υγεία σου

Τι μπορεί να κρύβει η συνήθειά σου να κοιμάσαι αμέσως και πώς να προστατεύσεις την υγεία σου.

27 Οκτ 2025

Το τροπικό φρούτο με φουλ πρωτεΐνη που οι διατροφολόγοι θέλουν να τρως πιο συχνά

Ένα μικρό, τροπικό φρούτο κρύβει μέσα του περισσότερη πρωτεΐνη απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

27 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη (30/10)

Οι νέες ταινίες που καταφθάνουν προσεχώς στις μαρκίζες -και τις οθόνες- των αθηναϊκών σινεμά.

27 Οκτ 2025

Τελικά, αξίζει να δεις το 'A House of Dynamite' στο Netflix;

Το πιο τρομακτικό "μη-θρίλερ" της χρονιάς έχει την υπογραφή της Kathryn Bigelow και σε φέρνει μπροστά από ένα ακραία ρεαλιστικό σενάριο για το τέλος του κόσμου.

27 Οκτ 2025

Πονάς από την πολύωρη ορθοστασία; 3 διατάσεις που σώζουν πόδια, γόνατα και μέση

Ανακούφισε πόδια, γόνατα και μέση με 3 απλές διατάσεις που μπορείς να κάνεις ακόμα και στην εργασία σου.

27 Οκτ 2025

Ο δημιουργός του The Sopranos ετοιμάζει νέα σειρά

Ο David Chase ετοιμάζεται να επιστρέψει στην τηλεόραση με μια σειρά που ρίχνει φως στα μυστικά της CIA.

27 Οκτ 2025

5 τροφές με περισσότερα Ωμέγα-3 λιπαρά τον σολομό - σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Νομίζεις ότι ο σολομός είναι η καλύτερη επιλογή σου για Ωμέγα-3; Αυτές οι τροφές μπορεί να σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.

27 Οκτ 2025

Στην παράσταση που μπορείς να μείνεις 4 λεπτά αλλά και 4 ώρες - και μάλλον θα συμβεί το δεύτερο

Είδαμε τη "Διαρκή Πρόβα" της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου "ΚΑΠΟΥΤ / Πόλεμος, ένα Vaudeville" και δεν θέλαμε να φύγουμε.

27 Οκτ 2025

Πώς και γιατί το The Bar in Front of the Bar έφτασε στα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου

Στο κέντρο της πόλης και εκεί όπου τα πεζοδρόμια έχουν γίνει πια σκηνές διασκέδασης και τα ποτήρια μικρές δηλώσεις ζωής, το The Bar in Front of the Bar εξελίχθηκε από σημείο συνάντησης σε μια δήλωση πως η αθηναϊκή ψυχή μπορεί να αποστάζεται με ουσία και fun.

27 Οκτ 2025

Ελένη Πετρουλάκη: Αυτά τα υλικά βάζει στην ομελέτα της και είναι super healthy

Η Ελένη Πετρουλάκη μοιράστηκε το πιο υγιεινό και νόστιμο brunch της ημέρας.