Μπορεί το ΜΕΤΑΧΑ 12 αρκετοί να το θεωρούν χειμωνιάτικο spirit λόγω του έντονα βοτανικού χαρακτήρα του, αλλά και του ξηροκαρπά του προφίλ. Όμως έχει και καλοκαιρινή εκδοχή αυτό το ελληνικό απόσταγμα και δύο γνωστοί και βραβευμένοι bartender μας δείχνουν αυτή του την πλευρά. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τέσσερα εύκολα κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς δυσκολία στο σπίτι και να τα απολαύσετε με τους φίλους.

Ο Βασίλης Κυρίτσης από τους The Clumsies, για την καλοκαιρινή εκδοχή του ΜΕΤΑΧΑ 12 δημιούργησε το El Draque με φρέσκο χυμό λάιμ και τις μπουρμπουλήθρες της σόδα καθώς και το ανθικό Deep Dive με λικέρ elderflower και Mediterranean tonic.

El Draque

Υλικά
50ml Metaxa 12
25ml φρέσκος χυμός λάιμ
20ml μέλι
8 φύλλα μέντας
Σόδα

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από την σόδα. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε με πάγο, απογεμίζουμε με την σόδα και γαρνίρουμε με λάιμ και μέντα.

Deep Dive

Υλικά
50ml Metaxa 12
15ml λικέρ elderflower
10ml φρέσκο χυμό λεμόνι
2 δόσεις angostura bitters
Mediterranean tonic

Εκτέλεση: προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά σε ένα ποτήρι ανάμειξης μαζί με πάγο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στο ποτήρι, απογεμίζουμε με το τόνικ και γαρνίρουμε με αγγούρι.

Ο Άρης Χατζηαντωνίου, ιδιοκτήτης και head bartender του Momix, παίζει με τον καφέ και δημιουργεί μια παραλλαγή του Espresso Martini αλλά με ΜΕΤΑΧΑ 12 και ετοιμάζει ένα spritz με χυμό μήλου και σιρόπι βανίλιας.

Espresso under the sun

Υλικά
50ml Metaxa 12
5ml σιρόπι βανίλιας
30ml espresso

Εκτέλεση: χτυπάμε όλα τα υλικά στο Shaker με πάγο, σερβίρουμε σε ποτήρι martini και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.

Metaxa Spritz

Υλικά
40ml Metaxa 12
20ml χυμός μήλου
10ml σιρόπι βανίλιας
Αφρώδες κρασί

Εκτέλεση: τοποθετούμε όλα τα υλικά στο shaker εκτός από το κρασί. Χτυπάμε καλά, σερβίρουμε σε ποτήρι κρασιού με πάγο, απογεμίζουμε με το κρασί και γαρνίρουμε με μέντα και πορτοκάλι.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS