0
SHARES

Εμείς ψιλοκόβουμε και οι μικροί σεφ ανακατεύουν και πλάθουν. Ετοιμάστε τους πάγκους και πάρτε ιδέες για απλά και υγιεινά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε και κυρίως να απολαύσετε οικογενειακώς, χωρίς να ανησυχείτε για τα trans λιπαρά. Αν οικογενειακώς λατρεύετε τα τραγανά και αλμυρά σνακ, αλλά θέλετε να αποφύγετε τις ανθυγιεινές επιλογές, θα λατρέψετε τις παρακάτω τρεις συνταγές. Όχι μόνο είναι πανεύκολα να τα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας αλλά είναι και πολύ νόστιμα κα υγιεινά!

 

Τρουφάκια καρύδας

Υλικά (για περίπου 15 μπουκίτσες)

50γρ. γάλα καρύδας

1κ. γλυκού γεμάτη μέλι

1 κούπα τρίμμα καρύδας

1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένο αμύγδαλο)

προαιρετικά σταγόνες υγρής βανίλλιας

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το αλεύρι αμυγδάλου, το τρίμμα καρύδας και το μέλι μέχρι να σφίξει κάπως και να μπορούμε να το πλάσουμε ως μπαλάκια.

Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε λίγο εξτρά τρίμμα καρύδας και ρολάρουμε τα μπαλάκια μας μέχρι να γεμίσουν παντού καρύδα.

 

 

Αλμυρά Μάφινς με φέτα και πιπεριές

Υλικά

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

1 πιπεριά πράσινη μεγάλη ψιλοκομμένη

200 ml γαλα

125 γραμ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

1 αυγό

250 γραμ. φέτα σε τρίμματα

100 gr κίτρινο τυρί τριμμένο

πιπέρι.

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν λίγο…

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με μια κουτάλα αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τα τυριά και τις πιπεριές, δεν δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε τις θήκες των cupcakes και τις γεμίζουμε μ’ ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά, στους 170° , στον αέρα.

 

Κέικ γιαουρτιού με πορτοκάλι

Υλικά

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250γρ. μέλι

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

80 ml λάδι

3 αβγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 κουταλάκι του γλυκούbaking soda

Μια πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο του μίξερ. Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.

Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.

Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

 

Πηγή: allrecipes.com

Κεντρική Φωτό: rawpixel.com

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS