ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σε αυτό το μαγαζί στο Μαρούσι θα ακούσεις «κούκου» αντί για καλημέρα και θα νιώσεις τόσο οικεία

Ένα καφέ-σαντουϊτσάδικο που όλα τα προϊόντα του είναι φρέσκα χωρίς προκατασκευασμένα υλικά.

Σε αυτό το μαγαζί στο Μαρούσι θα ακούσεις «κούκου» αντί για καλημέρα και θα νιώσεις τόσο οικεία

«Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι γεμάτες μυρωδιές από το ζυμωτήριο του φούρνου των γονιών μου που διατηρούσαν στο Χαλάνδρι πάνω από 40 χρόνια. Από τότε μου άρεσε να δημιουργώ με τα ζυμάρια, να γεμίζω τα ζεστά κρουασάν με πραλίνα σοκολάτας και φυσικά μεγαλώνοντας να ζυμώνω με τον πατέρα μου προζυμένιο ψωμί και βουτήματα έχοντας πλέον ενεργό ρόλο στην οικογενειακή επιχείριση. Για μένα η εστίαση είναι σίγουρα ο χώρος ο οποίος με έχει κερδίσει» λέει η Γιάννα Μαυράκη βάζοντας ένα bagel παντζαριού στο ξύλο κοπής και ανοίγοντάς το με το μαχαίρι για να προσθέσει χούμους, πατζάρι και σπανάκι. Το ροζ χρώμα του ψωμιού σου γαργαλάει τα μάτια και σου ανοίγει την όρεξη.

Σε αυτό το μαγαζί στο Μαρούσι θα ακούσεις «κούκου» αντί για καλημέρα και θα νιώσεις τόσο οικεία
«Κούκου», η Βίκυ (αριστερά) και η Γιάννα.
«Για μένα η εστίαση είναι σίγουρα ο χώρος ο οποίος με έχει κερδίσει» λέει η Γιάννα Μαυράκη βάζοντας ένα bagel παντζαριού στο ξύλο κοπής και το ανοίγει με το μαχαίρι για να προσθέσει χούμους, πατζάρι και σπανάκι. Το ροζ χρώμα του ψωμιού σου γαργαλάει τα μάτια και σου ανοίγει την όρεξη.

«Με τη Βίκυ γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και φυσικά η αγάπη μας για την εστίαση μας έφερε κοντά ως επαγγελματικό δίδυμο. Έχουμε διαφορετικές επιρροές, εγώ είμαι πιο πολύ του παραδοσιακού ενώ η Βίκυ τείνει πιο πολύ προς το μοντέρνο, το διαφορετικό για τα ελληνικά standards. Φυσικά η εμπειρία της σε κουζίνες στο Λονδίνο καθώς και τα ταξίδια της σε χώρες όπως το Περού την έχουν επηρεάσει ως σεφ» συνεχίζει μιλώντας για το άλλο μέλος του χαμογελαστού κουκοδίδυμου, την Βίκυ Σκουλούδη.

«Η επιθυμία μας ήταν να είμαστε ελεύθερες να δημιουργήσουμε ένα μενού που θα ήταν μικρό αλλά άριστο και που θα είχαμε την ευελιξία να το εμπλουτίζουμε ανά εβδομάδα».
«Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο θρεπτικά γεύματα φτιαγμένα με υψηλής ποιότητας υλικά και ροφήματα σε προσιτές τιμές».

«Το "Κούκου" ήταν πάντα το μαγαζί που ονειρευόμασταν να δημιουργήσουμε και το δουλεύαμε σαν project τα τελευταία 2,5 χρόνια, παράλληλα με την ενασχόληση μας σε ένα παρόμοιου concept μαγαζί στο οποίο ήμασταν υπεύθυνες. Η επιθυμία μας ήταν να είμαστε ελεύθερες να δημιουργήσουμε ένα μενού που θα ήταν μικρό αλλά άριστο και που θα είχαμε την ευελιξία να το εμπλουτίζουμε ανά εβδομάδα. Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν η επιχείρηση είναι δική σου και δεν έχεις να λογοδοτήσεις σε κανέναν επιχειρηματία. Επίσης θέλαμε να υποδεχόμαστε τους πελάτες μας σε έναν χώρο που θα τους έφτιαχνε τη διάθεση με το που έμπαιναν μέσα.

«Το μενού είναι βασισμένο σχεδόν σε όλα τα γούστα. Προσφέρουμε veggie επιλογές, δημιουργούμε με ελληνικά και άλλων χωρών προϊόντα με το σωστό πάντα πάντρεμα».
«Το μενού είναι βασισμένο σχεδόν σε όλα τα γούστα. Προσφέρουμε veggie επιλογές, δημιουργούμε με ελληνικά και άλλων χωρών προϊόντα με το σωστό πάντα πάντρεμα».

»Το όνομα του Κούκου σίγουρα αντιπροσωπεύει το concept του μαγαζιού αλλά και εμάς ως προσωπικότητες. Είναι εύηχο, παιχνιδιάρικο και σε κάνει να σκάσεις το πρώτο πρωινό χαμόγελο όταν σε καλωσορίζουν λέγοντας κούκου. Εμείς από τις 7 το πρωί καλημερίζουμε τους πελάτες μας χαμογελαστές και ευδιάθετες και πλέον όταν έρχονται στο μαγαζί μας λένε και αυτοί κούκου αντί για καλημέρα.

»Το μενού είναι βασισμένο σχεδόν σε όλα τα γούστα. Προσφέρουμε veggie επιλογές, δημιουργούμε με ελληνικά και άλλων χωρών προϊόντα με το σωστό πάντα πάντρεμα.

«Όλα μας τα προϊόντα είναι φρέσκα και φτιαγμένα από εμάς, χωρίς να χρησιμοποιούμε προκατασκευασμένα υλικά».
«Το όνομα του Κούκου σίγουρα αντιπροσωπεύει το concept του μαγαζιού αλλά και εμάς ως προσωπικότητες. Είναι εύηχο, παιχνιδιάρικο και σε κάνει να σκάσεις το πρώτο πρωινό χαμόγελο όταν σε καλωσορίζουν λέγοντας κούκου».

»Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε στον κόσμο θρεπτικά γεύματα φτιαγμένα με υψηλής ποιότητας υλικά και ροφήματα σε προσιτές τιμές. Όλα μας τα προϊόντα είναι φρέσκα και φτιαγμένα από εμάς, χωρίς να χρησιμοποιούμε προκατασκευασμένα υλικά. Ζητάμε από τον κόσμο να μας δοκιμάσει και να μας κρίνει ώστε να μπορούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Φυσικά, στην φιλοσοφία μας αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί και η περιβαλλοντολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά στις συσκευασίες μας.

»Το μαγικό τρικ ξεκινάει από το σεβασμό που έχουμε απέναντι στους πελάτες μας και στους εαυτούς μας. Είναι ο κυρίως γνώμονας για να κάνεις ένα καφέ -σαντουϊτσάδικο να γίνει το στέκι της μισής ώρας (lunch-break) που έχεις διαθέσιμη κατά τη διάρκεια του απαιτητικού 8ωρου στη δουλειά. Στο Κούκου θα νιώσεις άνετα με την κουκουκαλημέρα και το ζεστό μας χαμόγελο, η διάθεση σου θα φτιάξει με το που δεις τα ζωηρά χρώματα που διακοσμούν τους τοίχους του, θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάτσεις το community table του μαγαζιού μας όπου μπορείς να συναναστραφείς με καινούργιους ανθρώπους και όλα αυτά έχοντας απολαύσει ένα νόστιμο, οικονομικό και πλούσιο θρεπτικό γεύμα.

Φιλική συμβουλή συντάκτη: Σας προτείνουμε να δοκιμάστε από τα αλμυρά μάφιν, το φέτα-σπανάκι-πιπεριές, από τα bagel αυτό με το σουσάμι, με ψητό κολυθάκι, τομάτα, μαγιονέζα και τρούφα, καθώς και από τους φυσικούς χυμούς τον Pinky Blenders με μπανάνα, βύσσινο και νιφάδες βρώμης.

«Φυσικά, στην φιλοσοφία μας αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί και η περιβαλλοντολογική συνείδηση, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά στις συσκευασίες μας».
«Το "Κούκου" ήταν πάντα το μαγαζί που ονειρευόμασταν να δημιουργήσουμε και το δουλεύαμε σαν project τα τελευταία 2,5 χρόνια, παράλληλα με την ενασχόληση μας σε ένα παρόμοιου concept μαγαζί στο οποίο ήμασταν υπεύθυνες».

Διεύθυνση: Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι 151 24

Τηλέφωνο: 21 0610 0628

Facebook Koukou Cafe

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.