Όλοι λατρεύουμε τα μπισκότα σοκολάτας, αλλά αυτά που βρίσκουμε στο σούπερ-μάρκετ σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τα σπιτικά. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη και θα μας θυμηθείτε:
Υλικά:
- ½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 της κούπας πραλίνα σοκολάτας
- ½ κούπα ζάχαρη καστανή
- ½ της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
- 1 ¾ της κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. κορν φλάουερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Διαδικασία παρασκευής:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη σόδα και το αλάτι και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την πραλίνα σοκολάτας, τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια.
- Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν για 4 λεπτά.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού μετά. Ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο του. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις βάζουμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 9-11 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα μεταφέροντας τα προσεχτικά με τη λαδόκολλα.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Άκης Πετρετζίκης