Υλικά

-Μισό πακέτο φρυγανιές ELITE (υποχρεωτικά).

-Κανέλα

-½ κούπα αλεύρι

-½ κούπα corn flower

-½  κούπα ζάχαρη

-2 κρόκους αυγού

-1 κουταλιά βούτυρο

-1 lt  γάλα

-2 βανίλιες ή 2 σταγόνες μαστίχας Χίου

-Ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

-Κρέμα γάλακτος (400 γρ.) & άχνη ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)  για τη σαντιγί

Για το σιρόπι 

-1 ½  κούπα νερό

-1 ½ κούπα ζάχαρη.

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα κανονικό πυρέξ τοποθετούμε τις φρυγανιές.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί για 5’ και περιχύνουμε τις φρυγανιές. Πασπαλίζουμε το πυρέξ με κανέλα. Κατόπιν από το 1 λίτρο γάλα βάζουμε το 1/3 σε ένα μεγάλο μπολ και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα (μαζί με την κουταλιά του βουτύρου) μέχρι να κάψει (όχι να βράσει). Μέσα στο κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι, το corn flower, τη ζάχαρη και τις βανίλιες/μαστίχα. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν μισοκρυώσει προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών. Περιχύνουμε την κρέμα στο πυρέξ.
  • Για τη σαντιγί  χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να πήξει. Τη βάζουμε πάνω από την κρέμα και τέλος ρίχνουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς (καβουρντισμένα αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης) πριν βάλουμε το Εκμέκ στο ψυγείο.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:  

 

Πηγή: greekmasa.gr

TAGS