0
SHARES

 

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 35΄-40΄

Υλικά

  • 24 σου, έτοιμα (από σουπερμάρκετ ή ζαχαροπλαστεία)
  • 400 γρ. παγωτό βανίλια
  • Σος
  • 200 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
  •  

Εκτέλεση

Σος
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο και αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα. Τον χρόνο θα τον μετρήσουμε από όταν αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε τα σου στα δύο. Με ένα κουταλάκι του γλυκού τα γεμίζουμε με το παγωτό και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε ατομικά. Περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Η σος παραμένει παχύρρευστη και δεν παγώνει.

Η συνταγή είναι από το σάιτ του Στέλιου Παρλιάρου

TAGS