0
SHARES
Έρωτα με την πρώτη ματιά. Αυτό παθαίνουν όλες οι μέλλουσες νύφες μόλις δουν τις γαμήλιες τούρτες της Αλεξάνδρας, αλλά και τα μικρά -ή μεγάλα- κορίτσια που ψάχνουν την τέλεια τούρτα γενεθλίων. Όσο για τα αγόρια (που έτσι κι αλλιώς δεν συγκινούνται με ζαχαρένιες ροζ ιστορίες), παραγγέλνουν στο εργαστήρι της Χαλκίδας τις μεγάλες τους αγάπες σε γλυκές τρισδιάστατες δημιουργίες: από τον ποινικό κώδικα και την ιατρική ποδιά μέχρι την αγαπημένη τους φωτογραφική μηχανή ή ακόμη και τις μπάλες του μπιλιάρδου. 
Οι δημιουργίες της Αλεξάνδρας Μιμίκου, από το 2008 που άνοιξε το εργαστήρι της, αφήνουν άφωνους τους παρευρισκόμενους, σε κάθε πάρτι γενεθλίων, γαμήλια δεξίωση ή κοινωνικό event. Είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακές, που τις περισσότερες φορές, άμα τη εμφανίσει τους,  κλέβουν την παράσταση και ανακηρύσσονται παμψηφεί σε συμπρωταγωνιστές της εκδήλωσης.  
Γαμήλια τετραώροφη τούρτα Forrest Wedding. H τούρτα φιλοτεχνήθηκε με βάση το προσκλητήριο. Για τη διακόσμηση παρασκευάστηκαν 120 διαφορετικά φύλλα, 50 μπανανόφυλλα, 30 μανιτάρια του δάσους και 10 ορχιδέες, όλα βρώσιμα από ζαχαρόπαστα. Χρησιμοποιήθηκε μικτή τεχνική με διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα και ζωγραφιστό γρασίδι. Χρειάστηκαν 5 ημέρες για την παρασκευή των διακοσμητικών και πάνω από 60 ώρες για τη δημιουργία της.
Η Χαλκιδέα Αλεξάνδρα δεν ήταν εξαρχής αφοσιωμένη στη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική. Αφού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, δούλεψε για περίπου 10 χρόνια ως Export Manager σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σχολή Valrhona Γαλλία). Μέχρι που το 2008 αποφάσισε να κάνει πλήρη επαγγελματική στροφή και άνοιξε το πρώτο new age ζαχαροπλαστείο στη Χαλκίδα, με την πολύτιμη συνεργασία του Δημήτρη Χρονόπουλου (του Chef Patissier Chocolatier της Valrhona στην Ελλάδα και στο Κουβέιτ). Σήμερα πλέον αυτοπροσδιορίζεται με χιούμορ ως «life sweetener», δηλώνοντας τη βαθιά επιθυμία της να κάνει τη ζωή όλων όσοι την επισκέπτονται πιο γλυκιά.
Εδώ και 8 χρόνια και χάρη στην πολυετή εμπειρία της στο χώρο των τροφίμων, επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες και δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χειροποίητα γλυκά. Εκτός από τούρτες, στο ατελιέ της (έτσι λέγονται άλλωστε τα… εργαστήρια των καλλιτεχνών), η Αλεξάνδρα και η ομάδα της κυριολεκτικά φιλοτεχνούν πανέμορφα cupcakes, cakepops, macarons, μπισκότα που στολίζουν μοναδικό τραπέζι ευχών, ένα candy bar για γάμο ή βάπτιση, ένα παιδικό ή κοσμικό πάρτι, ένα εταιρικό ή κοινωνικό event. 
Ευτυχώς για όλους εσάς που… ζαχαρώνετε τις δημιουργίες της, έχουμε καλά νέα: δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι τη Χαλκίδα για να προμηθευτείτε την τούρτα των ονείρων σας. Η Αλεξάνδρα Μιμίκου τροφοδοτεί διάφορα καταστήματα εστίασης στην Αθήνα και σε διάφορα νησιά, ενώ δέχεται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά custom made παραγγελίες - εννοείται ότι αναλαμβάνει την κατ’ οίκον παράδοση.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site της, τη σελίδα της στο Facebook ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το εργαστήρι της: Λειβαρά 30, Χαλκίδα, 22210 82886.
Τριώροφη γαμήλια τούρτα Lace, με κοψίματα και γαλλική δαντέλα με φιόγκους από ζαχαρόπαστα. Συνδυάζεται με ασορτί ατομικά τουρτάκια.
Τριώροφη τούρτα Baby Shower με τρισδιάστατες φιγούρες από ζαχαρόπαστα.
Δυόροφη τούρτα Butterflies, με ιπτάμενες πεταλούδες φιλοτεχνημένες στο χέρι με ζαχαρόπαστα και ζωγραφιστό γρασίδι. Συνδυάζεται με cupcakes και cakepops. 
Τούρτα που φιλοτεχνήθηκε με βάση τη φωτογραφία της πραγματικής τσάντας Prada. Όλα είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένων και των κοσμημάτων.
Τρισδιάστατη τούρτα French buldog. Φιλοτεχνήθηκε με βάση τη φωτογραφία του πραγματικού σκύλου.
Ένας γλυκός Ποινικός Κώδικας εξαιρετικά αφιερωμένος σε δικηγόρο.
Τούρτα με πηγή έμπνευσης την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones. Αποτελείται από τούρτα cake με κρέμα βουτύρου και επικάλυψη ζαχαρόπαστας. Ο θρόνος παρασκευάστηκε από ρυζογκοφρέτα και είναι βρώσιμος. 
Τριώροφη γαμήλια τούρτα Magnolia: χειροποίητο μπουκέτο με μανόλιες από ζαχαρόπαστα και μικτή τεχνική με ζωγραφική και μεταλλικό χρώμα. Συνδυάζεται με ατομικά τουρτάκια, cakepops και μπισκότα στο ίδιο θέμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
TAGS