ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι πιο ερωτεύσιμες τρισδιάστατες τούρτες φτιάχνονται στη Χαλκίδα από την Αλεξάνδρα Μιμίκου

Δαντελωτές τούρτες, λαχταριστά cupcakes, μπισκότα-έργα τέχνης. Οι new age δημιουργίες της Αλεξάνδρας μάς προκαλούν γλυκιά αναστάτωση.

Οι πιο ερωτεύσιμες τρισδιάστατες τούρτες φτιάχνονται στη Χαλκίδα από την Αλεξάνδρα Μιμίκου
Έρωτα με την πρώτη ματιά. Αυτό παθαίνουν όλες οι μέλλουσες νύφες μόλις δουν τις γαμήλιες τούρτες της Αλεξάνδρας, αλλά και τα μικρά -ή μεγάλα- κορίτσια που ψάχνουν την τέλεια τούρτα γενεθλίων. Όσο για τα αγόρια (που έτσι κι αλλιώς δεν συγκινούνται με ζαχαρένιες ροζ ιστορίες), παραγγέλνουν στο εργαστήρι της Χαλκίδας τις μεγάλες τους αγάπες σε γλυκές τρισδιάστατες δημιουργίες: από τον ποινικό κώδικα και την ιατρική ποδιά μέχρι την αγαπημένη τους φωτογραφική μηχανή ή ακόμη και τις μπάλες του μπιλιάρδου.
Οι δημιουργίες της Αλεξάνδρας Μιμίκου, από το 2008 που άνοιξε το εργαστήρι της, αφήνουν άφωνους τους παρευρισκόμενους, σε κάθε πάρτι γενεθλίων, γαμήλια δεξίωση ή κοινωνικό event. Είναι μάλιστα τόσο εντυπωσιακές, που τις περισσότερες φορές, άμα τη εμφανίσει τους, κλέβουν την παράσταση και ανακηρύσσονται παμψηφεί σε συμπρωταγωνιστές της εκδήλωσης.
Οι πιο ερωτεύσιμες τρισδιάστατες τούρτες φτιάχνονται στη Χαλκίδα από την Αλεξάνδρα Μιμίκου
Γαμήλια τετραώροφη τούρτα Forrest Wedding. H τούρτα φιλοτεχνήθηκε με βάση το προσκλητήριο. Για τη διακόσμηση παρασκευάστηκαν 120 διαφορετικά φύλλα, 50 μπανανόφυλλα, 30 μανιτάρια του δάσους και 10 ορχιδέες, όλα βρώσιμα από ζαχαρόπαστα. Χρησιμοποιήθηκε μικτή τεχνική με διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα και ζωγραφιστό γρασίδι. Χρειάστηκαν 5 ημέρες για την παρασκευή των διακοσμητικών και πάνω από 60 ώρες για τη δημιουργία της.
Η Χαλκιδέα Αλεξάνδρα δεν ήταν εξαρχής αφοσιωμένη στη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική. Αφού σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, δούλεψε για περίπου 10 χρόνια ως Export Manager σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (σχολή Valrhona Γαλλία). Μέχρι που το 2008 αποφάσισε να κάνει πλήρη επαγγελματική στροφή και άνοιξε το πρώτο new age ζαχαροπλαστείο στη Χαλκίδα, με την πολύτιμη συνεργασία του Δημήτρη Χρονόπουλου (του Chef Patissier Chocolatier της Valrhona στην Ελλάδα και στο Κουβέιτ). Σήμερα πλέον αυτοπροσδιορίζεται με χιούμορ ως «life sweetener», δηλώνοντας τη βαθιά επιθυμία της να κάνει τη ζωή όλων όσοι την επισκέπτονται πιο γλυκιά.
Εδώ και 8 χρόνια και χάρη στην πολυετή εμπειρία της στο χώρο των τροφίμων, επιλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες και δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα χειροποίητα γλυκά. Εκτός από τούρτες, στο ατελιέ της (έτσι λέγονται άλλωστε τα… εργαστήρια των καλλιτεχνών), η Αλεξάνδρα και η ομάδα της κυριολεκτικά φιλοτεχνούν πανέμορφα cupcakes, cakepops, macarons, μπισκότα που στολίζουν μοναδικό τραπέζι ευχών, ένα candy bar για γάμο ή βάπτιση, ένα παιδικό ή κοσμικό πάρτι, ένα εταιρικό ή κοινωνικό event.
Ευτυχώς για όλους εσάς που… ζαχαρώνετε τις δημιουργίες της, έχουμε καλά νέα: δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι τη Χαλκίδα για να προμηθευτείτε την τούρτα των ονείρων σας. Η Αλεξάνδρα Μιμίκου τροφοδοτεί διάφορα καταστήματα εστίασης στην Αθήνα και σε διάφορα νησιά, ενώ δέχεται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά custom made παραγγελίες - εννοείται ότι αναλαμβάνει την κατ’ οίκον παράδοση.
Info
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site της, τη σελίδα της στο Facebook ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το εργαστήρι της: Λειβαρά 30, Χαλκίδα, 22210 82886.
Τριώροφη γαμήλια τούρτα Lace, με κοψίματα και γαλλική δαντέλα με φιόγκους από ζαχαρόπαστα. Συνδυάζεται με ασορτί ατομικά τουρτάκια.
Τριώροφη τούρτα Baby Shower με τρισδιάστατες φιγούρες από ζαχαρόπαστα.
Δυόροφη τούρτα Butterflies, με ιπτάμενες πεταλούδες φιλοτεχνημένες στο χέρι με ζαχαρόπαστα και ζωγραφιστό γρασίδι. Συνδυάζεται με cupcakes και cakepops.
Τούρτα που φιλοτεχνήθηκε με βάση τη φωτογραφία της πραγματικής τσάντας Prada. Όλα είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένων και των κοσμημάτων.
Τρισδιάστατη τούρτα French buldog. Φιλοτεχνήθηκε με βάση τη φωτογραφία του πραγματικού σκύλου.
Ένας γλυκός Ποινικός Κώδικας εξαιρετικά αφιερωμένος σε δικηγόρο.
Τούρτα με πηγή έμπνευσης την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones. Αποτελείται από τούρτα cake με κρέμα βουτύρου και επικάλυψη ζαχαρόπαστας. Ο θρόνος παρασκευάστηκε από ρυζογκοφρέτα και είναι βρώσιμος.
Τριώροφη γαμήλια τούρτα Magnolia: χειροποίητο μπουκέτο με μανόλιες από ζαχαρόπαστα και μικτή τεχνική με ζωγραφική και μεταλλικό χρώμα. Συνδυάζεται με ατομικά τουρτάκια, cakepops και μπισκότα στο ίδιο θέμα.

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.