ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι γεύσεις που συνδυάζω με το METAXA μου αποτελούν την καλύτερη «συντροφιά» των βραδιών μου

Το pairing των γεύσεων έχει αντικαταστήσει το socialising και όλα μπερδεύονται γλυκά και απολαυστικά.

Οι γεύσεις που συνδυάζω με το METAXA μου αποτελούν την καλύτερη «συντροφιά» των βραδιών μου

Είναι βράδια που νιώθω την ανάγκη να χαθώ στον μυστικισμό του METAXA, να μεταφερθώ σε ένα γευστικό σύμπαν ανώτερο και φιλικό, ευχάριστο και απολαυστικό. Η εποχή το απαιτεί. Η θαλπωρή του σπιτιού το καλοδέχεται. Μόνο βρίσκοντας τις προσωπικές μας απολαύσεις θα ικανοποίησουμε τις αισθήσεις. Μόνο έτσι θα «καθαρίζει» το μυαλό από την ημέρα και θα αφιερωθεί στην πανδαισία της στιγμής.

Η εικόνα είναι η εξής: Αναμμένο τζάκι, μαλακά ριχτάρια στους καναπέδες, λίγο φως από το λαμπατέρ στην αγαπημένη γωνία του σαλονιού, η μουσική που κάνει την καρδιά μας να μελώνει, η σοκολάτα που λιώνει στο στόμα και η γουλιά του METAXA που «αγκαλιάζει» τα πάντα και πυροδοτεί το είναι. Να μια στιγμή ευτυχίας. Να μια στιγμή να φωλιάσεις μέσα της. Να σκεφτείς όμορφα, να κάνεις σχέδια, να ονειρευτείς.

Οι γεύσεις που συνδυάζω με το METAXA μου αποτελούν την καλύτερη «συντροφιά» των βραδιών μου
Η σοκολάτα που λιώνει στο στόμα και η γουλιά του METAXA που «αγκαλιάζει» τα πάντα και πυροδοτεί το είναι.

Η επομένη με βρίσκει πιο «ανεβασμένη». Αυτό είναι το εφέ της προηγούμενης νύχτας, το αποτέλεσμα αυτού του γευστικού pairing. Σήμερα θα δοκιμάσω κάτι νέο. Λατρεύω τα κάστανα, σε όλες τους τις μορφές. Τα γλασέ αλλά και τα ψητά στο τζάκι. Το METAXA τα συνοδεύει υπέροχα στα γευστικά ταξίδια τους.

Γλυκό και METAXA. Ένας συνδυασμός που δημιουργεί συγκινήσεις στον ουρανίσκο. Ένα «δίδυμο» που θέλεις να σε συντροφεύει τα βράδια. Λες και η σπιρτόζικη αυτή γλύκα απαλύνει τις έννοιες.

Οι επιλογές αρκετές, το METAXA πάντα εκεί. Σύμμαχος στην απόλαυση.

Οι επιλογές αρκετές, το METAXA πάντα εκεί. Σύμμαχος στην απόλαυση.

ΜΙα φίλη γευσιγνώστης μου είχε προτείνει να δοκιμάσω το METAXA με σπιτικό ποπ κορν αρωματισμένο με πάπρικα και δε θα χάσω. Αντιθέτως, θα κερδίσω σε γευστική εμπειρία. Το έκανα. Η λέξη είναι «εκτόξευση». Πώς γίνεται να είσαι στον καναπέ σου μπροστά από μια ταινία και να νιώθεις ταυτόχρονα ανατάση; Γίνεται.

Μετά από αυτή την εμπειρία, του αλμυρού με το METAXA, τόλμησα να συνδυάσω μπαστουνάκια από γραβιέρα αγελάδας με θυμαρίσιο μέλι και σπόρους μαύρου σησαμιού. Ένιωσα τεράστια ικανοποίηση όταν η παλέτα αυτή των γεύσεων έδεσε απόλυτα μεταξύ της. Είπα μέσα μου «μπράβο, έχεις τη γεύση».

Καπως έτσι, δοκιμάζοντας και πηγαίνοντας μερικά ακόμα γευστικά βήματα πιο πέρα, περνώ αρκετά βράδια, με το METAXA σαν βάση και τον πειραματοσμό σαν οδηγό. Ο καφές και το πορτοκάλι, ταιριάζουν μαγικά μεταξύ τους αλλά και με το METAXA η σύνθεση περνάει σε άλλο επίπεδο.

Έτσι, ανακαλύτοντας καθε φορά κι άλλη γευστική «συντροφιά» οι νύχτες μοιάζουν πιο μεγάλες. Το METAXA σταθερή αξία, προσφέρει την καλύτερη έμπνευση.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο Instagram: @metaxa.official Facebook: METAXA

Απολαύστε υπεύθυνα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

09 Νοε 2025

Γρήγορη συνταγή για κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο - έτοιμη σε λιγότερο από 1 ώρα

Μια αφράτη κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο που φτιάχνεις πανεύκολα με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι!

Περισσότερα από

Life

09 Νοε 2025

Ο ορισμός της trattoria rustica elegante στην Κηφισιά

Λίγα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα μπορούν να περηφανευτούν ότι συνδυάζουν επί ίσοις όροις την αυθεντική ιταλική γεύση με την ολόσωστη διαχείριση πρώτης ύλης.

09 Νοε 2025

Γεύση Πάρου με δωρεάν είσοδο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Πάρος "κατεβαίνει" στο κέντρο της Αθήνας για ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στη γεύση, την ιστορία και την παράδοση του νησιού.

09 Νοε 2025

50 χρόνια Saxon: Τζιν, Δερμάτινα & Τροχοί από Ατσάλι

Μισός αιώνας διά πυρός και σιδήρου για μια μπάντα λατρεμένη στην Ελλάδα, που ύψωσε θρυλικές σημαίες για τo βρετανικό metal, άλωσε τη Ριζούπολη σε μια αξέχαστη συναυλία και δίχασε ακόμα και τους πιστούς όταν προσπάθησε να κατακτήσει την Αμερική, προτού καλπάσει αγέρωχα στον 21ο αιώνα συμμαχώντας με τις κεντροευρωπαϊκές power δυνάμεις.

09 Νοε 2025

Πού θα φας και πού θα πιεις μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς μετά το σημαντικό αθλητικό event για να μην τρέχεις ασκόπως.

08 Νοε 2025

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με λιγότερες από 300 θερμίδες

Η συνταγή που θα λατρέψεις αυτό το φθινόπωρο.

08 Νοε 2025

Πώς η γκρελίνη και η λεπτίνη επηρεάζουν την πείνα και το βάρος σου;

Ανακάλυψε πώς δύο μικρές ορμόνες καθορίζουν την όρεξη, τον κορεσμό και τη διαχείριση του βάρους σου.

08 Νοε 2025

Για πρώτη φορά, οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανά

Μια υπέροχη πρωτοβουλία με δωρεάν είσοδο ζωντανεύει στις πιο ανέμελες χωροταξικές συνθήκες του Μεγάλου Λιμανιού.

08 Νοε 2025

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

08 Νοε 2025

Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και νέο μενού σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα spots της Κυψέλης, που βρίσκεται σε εξαιρετικά νόστιμο rebranding.

08 Νοε 2025

Περίπατοι και γεύσεις στα υπέροχα χωριά του Μαινάλου

Δυόμιση μόλις ώρες απέχουν τα highlands της Αρκαδίας για ένα διάλειμμα αναζωογόνησης με ανάσες οξυγόνου στα πυκνά ελατοδάση του Μαινάλου, βόλτες σε πετρόχτιστα ιστορικά χωριά και αυθεντικές γεύσεις της αρκαδικής παράδοσης.