Είναι βράδια που νιώθω την ανάγκη να χαθώ στον μυστικισμό του METAXA, να μεταφερθώ σε ένα γευστικό σύμπαν ανώτερο και φιλικό, ευχάριστο και απολαυστικό. Η εποχή το απαιτεί. Η θαλπωρή του σπιτιού το καλοδέχεται. Μόνο βρίσκοντας τις προσωπικές μας απολαύσεις θα ικανοποίησουμε τις αισθήσεις. Μόνο έτσι θα «καθαρίζει» το μυαλό από την ημέρα και θα αφιερωθεί στην πανδαισία της στιγμής. 

Η εικόνα είναι η εξής: Αναμμένο τζάκι, μαλακά ριχτάρια στους καναπέδες, λίγο φως από το λαμπατέρ στην αγαπημένη γωνία του σαλονιού, η μουσική που κάνει την καρδιά μας να μελώνει, η σοκολάτα που λιώνει στο στόμα και η γουλιά του METAXA που «αγκαλιάζει» τα πάντα και πυροδοτεί το είναι. Να μια στιγμή ευτυχίας. Να μια στιγμή να φωλιάσεις μέσα της. Να σκεφτείς όμορφα, να κάνεις σχέδια, να ονειρευτείς. 

Η σοκολάτα που λιώνει στο στόμα και η γουλιά του METAXA που «αγκαλιάζει» τα πάντα και πυροδοτεί το είναι.

Η επομένη με βρίσκει πιο «ανεβασμένη». Αυτό είναι το εφέ της προηγούμενης νύχτας, το αποτέλεσμα αυτού του γευστικού pairing. Σήμερα θα δοκιμάσω κάτι νέο. Λατρεύω τα κάστανα, σε όλες τους τις μορφές. Τα γλασέ αλλά και τα ψητά στο τζάκι. Το METAXA τα συνοδεύει υπέροχα στα γευστικά ταξίδια τους. 

Γλυκό και METAXA. Ένας συνδυασμός που δημιουργεί συγκινήσεις στον ουρανίσκο. Ένα «δίδυμο» που θέλεις να σε συντροφεύει τα βράδια. Λες και η σπιρτόζικη αυτή γλύκα απαλύνει τις έννοιες. 

Οι επιλογές αρκετές, το METAXA πάντα εκεί. Σύμμαχος στην απόλαυση.  

Οι επιλογές αρκετές, το METAXA πάντα εκεί. Σύμμαχος στην απόλαυση.  

ΜΙα φίλη γευσιγνώστης μου είχε προτείνει να δοκιμάσω το METAXA με σπιτικό ποπ κορν αρωματισμένο με πάπρικα και δε θα χάσω. Αντιθέτως, θα κερδίσω σε γευστική εμπειρία. Το έκανα. Η λέξη είναι «εκτόξευση». Πώς γίνεται να είσαι στον καναπέ σου μπροστά από μια ταινία και να νιώθεις ταυτόχρονα ανατάση; Γίνεται. 

Μετά από αυτή την εμπειρία, του αλμυρού με το METAXA, τόλμησα να συνδυάσω μπαστουνάκια από γραβιέρα αγελάδας με θυμαρίσιο μέλι και σπόρους μαύρου σησαμιού. Ένιωσα τεράστια ικανοποίηση όταν η παλέτα αυτή των γεύσεων έδεσε απόλυτα μεταξύ της. Είπα μέσα μου «μπράβο, έχεις τη γεύση». 

Καπως έτσι, δοκιμάζοντας και πηγαίνοντας μερικά ακόμα γευστικά βήματα πιο πέρα, περνώ αρκετά βράδια, με το METAXA σαν βάση και τον πειραματοσμό σαν οδηγό. Ο καφές και το πορτοκάλι, ταιριάζουν μαγικά μεταξύ τους αλλά και με το METAXA η σύνθεση περνάει σε άλλο επίπεδο. 

Έτσι, ανακαλύτοντας καθε φορά κι άλλη γευστική «συντροφιά» οι νύχτες μοιάζουν πιο μεγάλες. Το METAXA σταθερή αξία, προσφέρει την καλύτερη έμπνευση. 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα στο Instagram: @metaxa.official Facebook: METAXA

 

Απολαύστε υπεύθυνα 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS