Σε ένα ταξίδι του στην Καλαβρία, μια χήρα με την οποία φλέρταρε ψιθύρισε στ’ αυτί του μια συνταγή την οποία, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες εκείνης της στιγμής, ο Ρένος Χαραλαμπίδης πρόσθεσε νοερά στη λίστα των αγαπημένων του πιάτων.

Αν θέλετε να μάθετε τη συνέχεια της ιστορίας πρέπει να επισκεφτείτε το βράδυ της Τρίτης, 13 Νοεμβρίου, τη Santa Lucia (Αρχελάου 30, τηλ. 212 1053112). Ο ηθοποιός, μεγάλος λάτρης της ιταλικής κουζίνας, θα μοιραστεί με τους φίλους της τρατορίας στο Παγκράτι αγαπημένες συνταγές που συγκέντρωσε σε παλιά ταξίδια του στη Νότια Ιταλία, μαζί με τις ιστορίες που συνοδεύουν αυτές τις συνταγές και φυσικά μαζί με πιάτα και προϊόντα της Καλαβρίας που θα ετοιμαστούν σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Η ιδέα αυτής της βραδιάς γεννήθηκε μέσα από αφηγήσεις και αστεία ανάμεσα σε δύο φίλους από τα παλιά, του Ρένου Χαραλαμπίδη και του δημοσιογράφου Μανώλη Αναγνωστάκη, ιδιοκτήτη της Santa Lucia.

Το μενού της ημέρας θα περιλαμβάνει: Στα ορεκτικά, πουγκάκια με προσιούτο και ξερό σύκο και pizzette με λουκάνικο και μοτσαρέλα. Στα κυρίως πιάτα, fusilli με πέστο, aglio olio e peperoncino με σπαγγέτικαι polpette di melanzane (μελιτζανοκεφτέδες) με μπουκατίνι. Στη σαλάτα, την κλασική καπρέζε. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ποικιλία αλλαντικών και τυριών από τη Νότια Ιταλία και τυριών από την Κρήτη.

Η ιδέα αυτής της βραδιάς γεννήθηκε μέσα από αφηγήσεις και αστεία ανάμεσα σε δύο φίλους από τα παλιά, του Ρένου Χαραλαμπίδη και του δημοσιογράφου Μανώλη Αναγνωστάκη, ιδιοκτήτη της Santa Lucia. Και κάπως έτσι, με ένα γευστικό ταξίδι στο Παγκράτι θα ξεκινήσει η περιοδεία του Χαραλαμπίδη στην Καλαβρία, όπου με τον θίασο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν θα παρουσιάσουν σε ιταλικά θέατρα την παράσταση «Ιούλιος Καίσαρας» του Σαίξπηρ, εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Το βράδυ της Τρίτης όμως δεν θα είναι μόνο ένα γευστικό ταξίδι αλλά και μια ζεστή γιορτή, με την ατμόσφαιρα που μόνο ο Χαραλαμπίδης ξέρει να δημιουργεί. Μια γιορτή που θα ζήλευαν και οι Καλαβρέζοι.

Info: Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα βράδια Τρίτης στη Santa Lucia όπου ξεχωριστές προσωπικότητες θα μοιραστούν συνταγές με την τρατορία. Μάθετε όλα τα νέα στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook: Santa Lucia-trattoria

TAGS