Υλικά
½ κ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. τρυφερά καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 πρέζα κύμινο αν θέλουμε
1 -2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το καρότο σε ένα σουρωτήρι να σταγγίσει καλά για μια ώρα (βάζουμε επάνω ένα πιάτο και μια βαριά κονσέρβα).
- Περνάμε το γιαούρτι από λεπτό τουλουπάνι και το αφήνουμε κρεμασμένο στη βρύση του νεροχύτη για μια ώρα να στραγγίσει καλά και αυτό.
- Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά ρίχνοντας λίγο –λίγο το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε αν θέλουμε και το κύμινο.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Δείτε μια συνταγή για παραδοσιακό τζατζίκι:
*Τη συνταγή για το χαϊδαρί την πήραμε από το athinorama.gr