Από τον Δημήτρη Κούσουλα 

Ένας σκύλος ονόματι Boy που εξαφανίστηκε έτσι ξαφνικά, το επιφώνημα «Οhh» και η Αρχελάου συνθέτουν ένα project που έγινε αγαπημένη συνήθεια και ενισχύει την πεποίθηση ότι το Παγκράτι ζει (ξαναζεί) ημέρες δόξας. 

Ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Μαργαρίτα Σιδερίδου, εγκαινίασαν το pet café που θυμίζει κάτι από Κυκλάδες και ολίγον από Notting Hill, ταυτοχρόνως. Τίμησαν μάλιστα τον αγνοούμενο σκύλο τους Boy, δίνοντάς του περίοπτη θέση τόσο στο λογότυπο όσο και στο όνομα του καταστήματος. Αν ζεις στο Παγκράτι ή στα πέριξ σίγουρα έχεις πέσει πάνω του. Ειδικά αν διαθέτεις τετράποδο φίλο, γιατί μπορεί να ενημερώθηκες από αυτόν. 

 «Δεν βλέπουμε την επιχείρησή μας ως ένα μαγαζί, αλλά ως ένα ανοιχτό σπίτι», με πληροφορεί η Μαργαρίτα και συνοψίζει στη συνέχεια τη φιλοσοφία του Ohh Boy σε πέντε λέξεις. «Απλότητα, καθαριότητα, ζεστασιά, χαμόγελο και ευγένεια». Και πράγματι έτσι είναι, υπάρχει κάτι φιλικό στον αέρα και κάτι ακόμη πιο φιλικό στις συνομιλίες με το προσωπικό. 

 «Δεν βλέπουμε την επιχείρησή μας ως ένα μαγαζί, αλλά ως ένα ανοιχτό σπίτι», με πληροφορεί η Μαργαρίτα και συνοψίζει στη συνέχεια τη φιλοσοφία του Ohh Boy σε πέντε λέξεις. «Απλότητα, καθαριότητα, ζεστασιά, χαμόγελο και ευγένεια».

Ο χώρος μου θύμισε την ιστορία με έναν φίλο που στο διαμέρισμά του φιλοξενούσε μια γκρι, μια μαύρη και μια λευκή γάτα. Η απόλυτη ενεργειακή εξισορρόπηση δηλαδή. Not bad. Τα χρώματα που φιγουράρουν είναι το λευκό, το χρώμα του ξύλου άντε και το πράσινο, λόγω των 2 ελιών στο πεζοδρόμιο και των φυτών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία. Παραπάνω χρώμα έρχονται να δώσουν τα vintage σερβίτσια που πηγαινοέρχονται με ταχύτητα υπερηχητικού concord, μεταφέροντας πάνω τους υπέροχα γλυκά και κις λορέν, κούπες γεμάτες espresso και λοιπούς καφέδες με γάλα σόγιας, ζωικό ή αμυγδάλου. 

Δεν μπορώ να σας πω τι να δοκιμάσετε από τα γλυκά γιατί έχω τον ευγενή στόχο να τα δοκιμάσω όλα και μάλιστα από τέσσερις φορές το καθένα (ναι, τόσο καλά είναι).

Δεν μπορώ να σας πω τι να δοκιμάσετε από τα γλυκά γιατί έχω τον ευγενή στόχο να τα δοκιμάσω όλα και μάλιστα από τέσσερις φορές το καθένα (ναι, τόσο καλά είναι). Βάζω όμως το χέρι μου ανάμεσα την κοιλιά μου και την καρδιά μου και σας προτείνω σίγουρα το cheesecake, τη μηλόπιτα και οτιδήποτε παίζει σε vegan. Ο κατάλογος ανανεώνεται τακτικά, με νέες προτάσεις του chef αλλά και της Μαργαρίτας, που καταπιάνεται με τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική όταν βρει ελεύθερο χρόνο. 

Το Ohh Boy είναι το μέρος που μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου αλλά και να την τελειώσεις, ανάλογα τι τύπος είσαι και τι ώρες ξεπορτίζεις. Επίσης, ενδείκνυται και για take out παραγγελίες, με τέλειο προσεγμένο packaging που μπορείς να ακουμπήσεις στο γραφείο σου, χωρίς να ντρέπεσαι.  

Facebook Ohh Boy

Διεύθυνση: Aρχελάου 32, Αθήνα, Παγκράτι. Τηλ: 2111838340

TAGS