ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Nobu": τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών της AGC Television θα εμβαθύνει στον κόσμο του διάσημου σεφ και ξενοδόχου Nobu Matsuhisa.

«Nobu»: τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Η σειρά με τίτλο "Nobu" είναι συμπαραγωγή με τις Hollywood Gang και Altimeter του Τζιάνι Νουνάρι, βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής και θα τη σκηνοθετήσει ο Ματ Τιρνάουερ ("Valentino: The Last Emperor", "Studio 54").

Ο Nobu Matsuhisa είναι πρωτοπόρος εστιάτορας και επιχειρηματίας με 47 εστιατόρια και 27 ξενοδοχεία που φέρουν το όνομα "Nobu". Ωστόσο, ο δρόμος του προς την επιτυχία ήταν απίθανος και γεμάτος εμπόδια, αντιξοότητες και τραγωδίες.

Ο Nobu γεννήθηκε στην πόλη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Ήταν μόλις οκτώ ετών όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Εκείνος και οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί του μεγάλωσαν με τη μητέρα τους. Ταξίδεψε πολύ στην παιδική του ηλικία και δυστυώς γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένδεια και πείνα.

Όταν αποφοίτησε από το Λύκειο, ξεκίνησε να εργάζεται ως λαντζέρης στο εστιατόριο Matsue Sushi στο Τόκιο. Ήταν στο ίδιο εστιατόριο που εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του σούσι και έγινε Μαιτρ του είδους. "Ήμουν μόλις 18 ετών και δεν ήξερα τίποτα για τα ψάρια. Ο μέντοράς μου, με δίδαξε τα βασικά. Για τα πρώτα τρία χρόνια δεν έφτιαχνα σούσι. Έπλενα τα πιάτα και καθάριζα τα ψάρια. Όμως, όταν τον ρωτούσα κάτι, πάντα μού απαντούσε. Έμαθα να είμαι υπομονετικός. Όπως και να μην πετάω τίποτα: αν αγοράσεις ένα ψάρι, θα πρέπει να εκμεταλλευτείς ακόμα και τα κόκαλα, που λέει ο λόγος" έχει πει ο σεφ σε συνέντευξή του.

Μετά από 7 περίπου χρόνια ένας πελάτης του μαγαζιού, με καταγωγή από το Περού και από την Ιαπωνία τον κάλεσε να ανοίξουν ένα εστιατόριο στο Περού. Έτσι, το 1973, σε ηλικία μόλις 24 ετών ο σεφ μετακόμισε από την Ιαπωνία στο Περού. Εκεί βέβαια δεν μπορούσε να προμηθευτεί πολλά από τα υλικά που τού ήταν απαραίτητα για το γιαπωνέζικο φαγητό του και έτσι αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει κι έτσι άρχισε να διαμορφώνει το μοναδικό του στιλ συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με στοιχεία από το Περού.

Όμως, έπειτα από τρία χρόνια το εστιατόριο έκλεισε πέρασε από την Αργεντινή, κι έπειτα από την Αλάσκα όπου άνοιξε ένα νέο εστιατόριο- το οποίο μάλιστα κάηκε μετά από 50 μέρες λειτουργίας. Κατόρθωσε όμως να αντέξει.

"Στη Νότιο Αμερική δεν πήγαν καλά τα πράγματα, γιατί χάλασε η συνεργασία μου. Προσπάθησα ξανά στην Αλάσκα και το μαγαζί… κάηκε, σκέφτηκα πραγματικά να αυτοκτονήσω. Μετά μετακόμισα στο LA όπου άνοιξα ένα μαγαζί και για δυο χρόνια δεν είχα κέρδη. Όμως, αυτές οι εμπειρίες με έκαναν πιο δυνατό και ενδυνάμωσαν την πίστη μου στην ίδια τη ζωή, στην οικογένεια, στην επιμονή. Αν δεν είχα περάσει όλα αυτά, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα" έχει πει και πάλι ο Nobu.

Το 1977 μετακόμισε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε για τα γιαπωνέζικα εστιατόρια "Mitsuwa", όπου και γνώρισε τον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος τον ενθάρρυνε να ανοίξει το δικό του εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.

"Nobu": τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Όπερ και εγένετο το 1994 με τα εγκαίνια του πρώτου Nobu -ένα brand που έγινε παγκόσμια αλυσίδα και συνώνυμο της υψηλής κουζίνας, της αρμονικής συνύπαρξης πολιτισμών στον πιάτο και της μυθικής, umami νοστιμιάς της ιαπωνικής κουζίνας. Ενώ η φιλία του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρέμεινε σταθερή και άνθισε, με τους δυο τους να είναι σήμερα και συνεργάτες στην εταιρία του Nobu.

Kεντρική εικόνα: Splash Νews- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.