ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Nobu": τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων μερών της AGC Television θα εμβαθύνει στον κόσμο του διάσημου σεφ και ξενοδόχου Nobu Matsuhisa.

«Nobu»: τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Η σειρά με τίτλο "Nobu" είναι συμπαραγωγή με τις Hollywood Gang και Altimeter του Τζιάνι Νουνάρι, βρίσκεται στο στάδιο της προπαραγωγής και θα τη σκηνοθετήσει ο Ματ Τιρνάουερ ("Valentino: The Last Emperor", "Studio 54").

Ο Nobu Matsuhisa είναι πρωτοπόρος εστιάτορας και επιχειρηματίας με 47 εστιατόρια και 27 ξενοδοχεία που φέρουν το όνομα "Nobu". Ωστόσο, ο δρόμος του προς την επιτυχία ήταν απίθανος και γεμάτος εμπόδια, αντιξοότητες και τραγωδίες.

Ο Nobu γεννήθηκε στην πόλη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Ήταν μόλις οκτώ ετών όταν ο πατέρας του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Εκείνος και οι δύο μεγαλύτεροι αδερφοί του μεγάλωσαν με τη μητέρα τους. Ταξίδεψε πολύ στην παιδική του ηλικία και δυστυώς γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ένδεια και πείνα.

Όταν αποφοίτησε από το Λύκειο, ξεκίνησε να εργάζεται ως λαντζέρης στο εστιατόριο Matsue Sushi στο Τόκιο. Ήταν στο ίδιο εστιατόριο που εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του σούσι και έγινε Μαιτρ του είδους. "Ήμουν μόλις 18 ετών και δεν ήξερα τίποτα για τα ψάρια. Ο μέντοράς μου, με δίδαξε τα βασικά. Για τα πρώτα τρία χρόνια δεν έφτιαχνα σούσι. Έπλενα τα πιάτα και καθάριζα τα ψάρια. Όμως, όταν τον ρωτούσα κάτι, πάντα μού απαντούσε. Έμαθα να είμαι υπομονετικός. Όπως και να μην πετάω τίποτα: αν αγοράσεις ένα ψάρι, θα πρέπει να εκμεταλλευτείς ακόμα και τα κόκαλα, που λέει ο λόγος" έχει πει ο σεφ σε συνέντευξή του.

Μετά από 7 περίπου χρόνια ένας πελάτης του μαγαζιού, με καταγωγή από το Περού και από την Ιαπωνία τον κάλεσε να ανοίξουν ένα εστιατόριο στο Περού. Έτσι, το 1973, σε ηλικία μόλις 24 ετών ο σεφ μετακόμισε από την Ιαπωνία στο Περού. Εκεί βέβαια δεν μπορούσε να προμηθευτεί πολλά από τα υλικά που τού ήταν απαραίτητα για το γιαπωνέζικο φαγητό του και έτσι αναγκάστηκε να αυτοσχεδιάσει κι έτσι άρχισε να διαμορφώνει το μοναδικό του στιλ συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με στοιχεία από το Περού.

Όμως, έπειτα από τρία χρόνια το εστιατόριο έκλεισε πέρασε από την Αργεντινή, κι έπειτα από την Αλάσκα όπου άνοιξε ένα νέο εστιατόριο- το οποίο μάλιστα κάηκε μετά από 50 μέρες λειτουργίας. Κατόρθωσε όμως να αντέξει.

"Στη Νότιο Αμερική δεν πήγαν καλά τα πράγματα, γιατί χάλασε η συνεργασία μου. Προσπάθησα ξανά στην Αλάσκα και το μαγαζί… κάηκε, σκέφτηκα πραγματικά να αυτοκτονήσω. Μετά μετακόμισα στο LA όπου άνοιξα ένα μαγαζί και για δυο χρόνια δεν είχα κέρδη. Όμως, αυτές οι εμπειρίες με έκαναν πιο δυνατό και ενδυνάμωσαν την πίστη μου στην ίδια τη ζωή, στην οικογένεια, στην επιμονή. Αν δεν είχα περάσει όλα αυτά, δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα" έχει πει και πάλι ο Nobu.

Το 1977 μετακόμισε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε για τα γιαπωνέζικα εστιατόρια "Mitsuwa", όπου και γνώρισε τον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος τον ενθάρρυνε να ανοίξει το δικό του εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.

"Nobu": τα έργα και οι ημέρες του σπουδαίου σεφ σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για εκείνον

Όπερ και εγένετο το 1994 με τα εγκαίνια του πρώτου Nobu -ένα brand που έγινε παγκόσμια αλυσίδα και συνώνυμο της υψηλής κουζίνας, της αρμονικής συνύπαρξης πολιτισμών στον πιάτο και της μυθικής, umami νοστιμιάς της ιαπωνικής κουζίνας. Ενώ η φιλία του με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρέμεινε σταθερή και άνθισε, με τους δυο τους να είναι σήμερα και συνεργάτες στην εταιρία του Nobu.

Kεντρική εικόνα: Splash Νews- Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.