ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μυρίζει Χριστούγεννα»: Το γιορτινό τραπέζι φέτος θα είναι πιο γεμάτο από ποτέ

Γιατί φέτος έχουμε την απόλυτη ανάγκη της συνύπαρξης γύρω από ένα τραπέζι.

«Μυρίζει Χριστούγεννα»: Το γιορτινό τραπέζι φέτος θα είναι πιο γεμάτο από ποτέ

Κάθε χρόνο οι γιορτές είναι ο κεντρικός στόχος του χειμώνα. Η περίοδος της προδιαγεγραμμένης χαράς. Το γιορτινό τραπέζι, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, συνδυάζει τον απόλυτο χρόνο: τότε, τώρα, για πάντα. Γεμάτο παιδικές αναμνήσεις με γονείς, αδέρφια και παππούδες, μετά με φίλους και συμφοιτητές, τώρα με τη δική μας φαμίλια, όπως κι αν αυτή ορίζεται. Το γεμάτο λαχταριστά φαγητά τραπέζι είναι η καρδιά των γιορτών και μία από τις βασικές πηγές χαράς. Οπότε, είναι σημαντικό. Και απαιτεί καλή οργάνωση, πλάνο και πολλή όρεξη για μαγείρεμα. Η προσφορά τέρψης στους συνδαιτυμόνες είναι μια διαδικασία βαθιάς ευχαρίστησης.

«Μυρίζει Χριστούγεννα»: Το γιορτινό τραπέζι φέτος θα είναι πιο γεμάτο από ποτέ
Το γεμάτο λαχταριστά φαγητά τραπέζι είναι η καρδιά των γιορτών και μία από τις βασικές πηγές χαράς. Οπότε, είναι σημαντικό.

Η Lidl Ελλάς γνωρίζει ότι η φετινή εορταστική περίοδος έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος, γι’ αυτό και έχει φροντίσει να παρέχει στους καταναλωτές μοναδικές λιχουδιές, εκλεκτές γιορτινές απολαύσεις, μια μεγάλη και πλούσια ποικιλία προϊόντων Deluxe, τα οποία, φυσικά, ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους, αλλά και τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές τους. Μια βόλτα στο κοντινό κατάστημα Lidl ισοδυναμεί με αυτόματη έμπνευση για το γιορτινό τραπέζι.

Φτιάχνω λίστα και ξεκινάω.

Την πρώτη θέση στην καρδιά μου έχουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Τα παραδοσιακά μελομακάρονα (θα μπορούσα να τα γεύομαι όλο τον χρόνο, και τις 365 ημέρες), αλλά και λίγοι κουραμπιέδες για το καλό, ένα αφράτο panettone για την αλλαγή κι ένα «ψαγμένο» pandoro. Αυτή τη φορά θα κάνω την υπέρβαση, θα ενδώσω στο κάλεσμα ενός φοντί σοκολάτας, του οποίου η γευστική ιεροτελεστία είναι κομμάτι της απόλαυσης που προσφέρει.

Περνάω στα ορεκτικά. Γεμιστές ραβιόλες, κροκέτες πατάτας ή ψητά λουκάνικα; Γιατί όχι και τα τρία.

Η συνέχεια έχει τυριά. Φυσικά και δε θα παραλείψω το αγαπημένο μου αρσενικό Νάξου καθώς και την αρωματική γραβιέρα Κρήτης με τρούφα. Στα αλλαντικά με περιμένει μια έκπληξη. Λεπτοκομμένες και λαχταριστές φέτες από στήθος πάπιας και χήνας -σπάνιο και εκλεκτό έδεσμα.

Κλασικά και παραδοσιακά, όπως κάθε χρόνο, στο καλάθι μου μπαίνει μια «στρουμπουλή» γαλοπούλα για να μαγειρευτεί με την οικογενειακή συνταγή με κάστανα και κουκουνάρι μαζί με τον κιμά στη γέμιση.

Θα πάρω όμως και μοσχαρίσια ταλιάτα για να την φτιάξω με τραγανές πατάτες, μια άλλη μέρα.

Όσο για το Αγιωργίτικο ροζέ ημίξηρο, είναι η αδυναμία μου. Φέτος έχω μια μικρή εμμονή με τα ροζέ κρασιά και σε αυτό βρήκα τη γεύση που ζητούσα.

Θα ενδώσω στο κάλεσμα ενός φοντί σοκολάτας, του οποίου η γευστική ιεροτελεστία είναι κομμάτι της απόλαυσης που προσφέρει.

Όλοι, φέτος, αναζητάμε, πιο πολύ από ποτέ, να «μυρίσει Χριστούγεννα». Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Ας το κάνουμε εικόνα: Το δέντρο είναι στολισμένο και τα φωτάκια αναβοσβήνουν με ρυθμό, στην κουζίνα καίει ο φούρνος αλλά και οι κατσαρόλες βράζουν με έντονους ατμούς, κάπου από το σαλόνι ακούγεται ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι και τα ποτήρια ήδη έχουν αρχίσει να γεμίζουν με κρασί. Όλο το σπίτι το έχει αγκαλιάσει μια ευωδιά που κάνει την όρεξη να ξυπνά, που μας θυμίζει ότι η ζωή έχει πολλές και όμορφες στιγμές και εμείς πρέπει να τις ζήσουμε, να συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να απολαμβάνουμε τα δώρα της, να τσουγκρίζουμε «εις υγείαν».

Όλοι, φέτος, αναζητάμε, πιο πολύ από ποτέ, να «μυρίσει Χριστούγεννα». Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Ας το κάνουμε εικόνα.

Η Lidl Ελλάς φροντίζει αυτή η εικόνα να γίνει πραγματικότητα. Προσφέρει γευστικά, άριστης ποιότητας προϊόντα, για κάθε γούστο και προτίμηση. Κυρίως για όλα τα βαλάντια μιας και τα προϊόντα Deluxe είναι απολύτως προσιτά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε καταναλωτής θα βρει αυτά που ζητάει ώστε να «στήσει» το δικό του γευστικό σκηνικό, να στολίσει το δικό του τραπέζι, να ικανοποιήσει τη γεύση των φίλων και της οικογένειάς του και να δημιουργήσει αναμνήσεις που θα κρατήσει για καιρό στο μυαλό του και στην καρδιά του.

Άντε, και του χρόνου. Cheers!

Η Lidl Ελλάς φροντίζει αυτή η εικόνα να γίνει πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.