Με ένα γρήγορο flashback στις ζωές μας, ειδικά εμείς τα παιδιά των 90s που προλάβαμε τις τελευταίες, ομολογουμένως αθώες εποχές, θα διαπιστώσουμε ότι τα καλοκαίρια μας, εκείνο τον ανάμελο καιρό, αποτελούνταν από ατελείωτες διακοπές, κολύμπι με τις ώρες και φυσικά παγωτά! Παγωτά για πρωινό, παγωτά για μεσημεριανό – ακόμα και με κίνδυνο κατσάδας από τη γιαγιά που μάταια όλο το πρωί έφτιαχνε φασολάκια – παγωτά και για βραδινό! Διότι αν και ανήλικα, είχαμε συνειδητοποιήσει το εξής μεγαλειώδες: Όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για παγωτό!

Παγωτά για πρωινό, παγωτά για μεσημεριανό – ακόμα και με κίνδυνο κατσάδας από τη γιαγιά που μάταια όλο το πρωί έφτιαχνε φασολάκια – παγωτά και για βραδινό! Διότι αν και ανήλικα, είχαμε συνειδητοποιήσει το εξής μεγαλειώδες: Όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για παγωτό!

Μεγαλώνοντας, μπορεί να αλλάξαμε αρκετά, αλλά η αγάπη για ορισμένα πράγματα έμεινε αναλλοίωτη στον χρόνο. Ένα από αυτά για εμένα, είναι και η λαχτάρα μου για το αγαπημένο μου καλοκαιρινό γλύκισμα. Με θυμάμαι πάντα να το απολαμβάνω με ευχαρίστηση αλλά και με μία μικρή δόση ενοχής: Τόσες θερμίδες πάλι, τόσα λιπαρά. Και κάπου εκεί, μεταξύ αναζήτησης πιο υγιεινών επιλογών και αιώνιας λατρείας του παγωτού, ανακάλυψα το παγωτό σορμπέ. Το οποίο σου δίνει όλη τη δροσιά, τη γεύση και την ευχαρίστηση του παγωτού, σε πιο υγιεινό πακέτο και με λιγότερες θερμίδες.

Lime sorbet

Πλέον, και έπειτα από ασταμάτητη δοκιμή σορμπέ παγωτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αθήνας, μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει στα αγαπημένα μου Kayak τα οποία μόλις ανανέωσαν τη γκάμα τους με νέα φρούτα, άρα περισσότερες γεύσεις, άρα μεγαλύτερη απόλαυση!

Λεμόνι - βασιλικός

Χωρίς συντηρητικά, χρώματα και αρώματα, κατάφεραν να συνδυάσουν την υπέροχη κρεμώδη γεύση, με τα λαμπερά φρουτώδη χρώματα, τους γευστικούς τους χυμούς και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Και μόνο στο άκουσμα της περιγραφής, το μυαλό πλάθει ιδιαίτερα σενάρια.

Χωρίς συντηρητικά, χρώματα και αρώματα, κατάφεραν να συνδυάσουν την υπέροχη κρεμώδη γεύση, με τα λαμπερά φρουτώδη χρώματα, τους γευστικούς τους χυμούς και τη χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Και μόνο στο άκουσμα της περιγραφής, το μυαλό πλάθει ιδιαίτερα σενάρια.

Μango - ginger - jasmine sorbet

Και επειδή τα Kayak συνηθίζουν να πρωτοπορούν και να κάνουν το κάτι διαφορετικό, φέτος μας συστήνουν τα υπέροχα sorbetini, τα οποία μπορούμε να απολαύσουμε με ή και χωρίς αλκοόλ! Αν λοιπόν ο δρόμος σου σε βγάλει στην Πλάκα ή στη Γλυφάδα, κάνε μία στάση γι’ αυτό το πολύχρωμο και δροσερό ποτό, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις.

Exotic sorbetini

Όσο για εμένα, κάπου εδώ σταματάει η αναζήτηση του απόλυτου σορμπέ, και αρχίζει η απόλαυση. Εξάλλου, μόλις το βρήκα!

Social Media

https://www.instagram.com/kayak.gr/

https://www.facebook.com/kayakicecream

https://kayak.gr/shop/