Ποια είναι τα χαρακτηριστικά πιάτα της Ουκρανίας και της Νιγηρίας; Πώς μαγειρεύουν, πώς σερβίρουν το φαγητό σε αυτές τις δύο χώρες, που έχουν αναπτύξει τόσο μεγάλες κοινότητες στην πόλη μας, αλλά εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε την κουλτούρα τους; Μια μεγάλη γιορτή που έρχεται στον Πολυχώρο Myrtillo (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, Τριφυλλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι) υπόσχεται να μας φέρει σε επαφή μαζί τους.

Την Τετάρτη 19/12 από τις 17.00 έως τις 20.00, μαγείρισσες από τη Νιγηρία, την Ουκρανία και την Ελλάδα ενώνουν τις κουτάλες τους για να μαγειρέψουν αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, καθεμία από την πατρίδα τους. Όσοι βρεθούμε εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να καταγράψουμε τα μυστικά των συνταγών τους, από τα υλικά έως το σερβίρισμα, να απολαύσουμε τα πιάτα, αλλά και να μοιραστούμε τις ιστορίες που τα συνοδεύουν.

Μετά το φαγητό θα ακολουθήσει γιορτή με χορό σε παραδοσιακούς ρυθμούς. Στο μεταξύ, ακριβώς δίπλα, η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) θα πραγματοποιήσει παράλληλη δράση για παιδιά 5-12 ετών, με τίτλο «Ιστορίες στη Βιβλιοθήκη. Ανακαλύπτουμε τη βιβλιοθήκη και τη γεμίζουμε με τις ιστορίες μας» (χωρίς εγγραφή, κάθε γκρουπ θα δεχτεί μέχρι 30 παιδιά).

Η γιορτή της Τετάρτης γίνεται στο πλαίσιο του Bahar Project με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη και πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Bahar Project περιλαμβάνει τρεις δράσεις. Μετά την ολοκλήρωσή τους θα εκδοθεί ένα μικρό βιβλίο με τις συνταγές συνοδευόμενες από τις ιστορίες όσων μαγείρεψαν.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο Myrtillo θα βρείτε εδώ.

Στον Πολυχώρο Myrtillo μάς περιμένει μια πολυεθνική γιορτή με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε μια συνταγή για παραδοσιακή νιγηριανή σούπα.

 

TAGS