ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια Ελληνίδα βγήκε 2η σε παγκόσμιο διαγωνισμό, αφού έφτιαξε σάντουιτς με φασολάδα

Το 2ο καλύτερο sandwich στον κόσμο είναι Ελληνικό και το έφτιαξε η Καρολίνα Πλιάτσικα.

Μια Ελληνίδα βγήκε 2η σε παγκόσμιο διαγωνισμό, αφού έφτιαξε σάντουιτς με φασολάδα

Η Καρολίνα Πλιάτσικα από τη σχολή ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων παρουσίασε ένα πρωτότυπο sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα», στον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance και κέρδισε όλες τις εντυπώσεις και τη 2η θέση.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι. Οι 10 διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα sandwich βασιζόμενοι σε ένα εμβληματικό πιάτο της πατρίδας τους. Η κριτική επιτροπή επέλεξε τρεις γυναίκες (από Περού, Ελλάδα, Τουρκία) στο Top 3 ενώ συνεχάρη τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους για τις τολμηρές τους καινοτομίες, που ταξίδεψαν τους κριτές με τις γεύσεις τους.

Το 2ο καλύτερο sandwich στον κόσμο είναι Ελληνικό. Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση τη Ciabattina Délifrance με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου.

Ακολουθεί η συνταγή της Καρολίνας (για να φτιάξετε κι εσείς το βραβευμένο σάντουιτς)

Μια Ελληνίδα βγήκε 2η σε παγκόσμιο διαγωνισμό, αφού έφτιαξε σάντουιτς με φασολάδα
Το σάντουιτς της Καρολίνας Πλιάτσικα

Υλικά (για 1 sandwich)

Ciabattina Κινόα – Panitaly
Λευκά φασόλια 35 γρ
Ελαιόλαδο30 γρ
Γάλα 8 γρ
Λεμόνι 5 γρ
Κρέμα γάλακτος 5 γρ
Λευκό ξύδι 5 γρ
Ζάχαρη, Αλάτι 5 γρ
Coulis καρότου 4 γρ
Κρεμμύδι 1 γρ
Αγγούρι1 γρ
Τριμμένες ελιές 0,5 γρ
Βασιλικός 0,5 γρ
Άγαρ-άγαρ 0,5 γρ
Σέλινο 0,4 γρ
Microgreens 0,4 γρ
Χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς 0,4 γρ
Πέστροφα 0,3 γρ
Θυμάρι 0,2 γρ
Πανσές 0,2 γρ

Εκτέλεση

Πουρές φασολιών: μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο και το bouquet garni. Όταν αρχίσει ο βρασμός, μαζεύουμε τον αφρό με μια κουτάλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Πουρές σέλινου: κόβουμε το σέλινο και το βράζουμε με κρέμα, γάλα, αλάτι και πιπέρι σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μίγμα Coulis καρότου: μαζεύουμε τον χυμό καρότου και το βράζουμε μέχρι να πήξει Xαβιάρι κόκκινης πιπεριάς: μαζεύουμε το χυμό κόκκινης πιπεριάς και τον βράζουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το άγαρ-άγαρ, ανακατεύουμε και σφαιροποιούμε. Τρίμμα ελιάς: τοποθετούμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι στο φούρνο στους 80°C και τις αποξηραίνουμε για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις περνάμε στο blender σε χαμηλή ταχύτητα. Λάδι βασιλικού: μπλανσάρουμε το βασιλικό σε καυτό νερό, κατόπιν τον παγώνουμε σε παγωμένο νερό, στεγνώνουμε καλά και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο. Περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι. Τουρσί αγγούρι & κρεμμύδι: καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε 4 κομμάτια, κόβουμε το αγγούρι και τα μαρινάρουμε με ξύδι, νερό, ζάχαρη και αλάτι για 1 ημέρα. Σέλινο: καθαρίζουμε και το μαγειρεύουμε μπρεζέ Καπνιστή πέστροφα: φιλετάρουμε την πέστροφα, αφαιρούμε τα κόκκαλα και την «καπνίζουμε» Συναρμολόγηση Απλώνουμε τον πουρέ φασολιών στο ψωμί, τοποθετούμε τα φιλέτα της πέστροφας και προσθέτουμε τις σφαίρες από χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς. Φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια πουρέ σέλινου προσθέτοντας στην κορυφή λίγο coulis καρότου. Προσθέτουμε τις ελιές, το σέλινο μπρεζέ, το τουρσί κρεμμύδι και το τουρσί αγγούρι. Διακοσμούμε με τα microgreens και τους πανσέδες και προσθέτουμε λίγο λάδι βασιλικού.

Συναρμολόγηση

Απλώνουμε τον πουρέ φασολιών στο ψωμί, τοποθετούμε τα φιλέτα της πέστροφας και προσθέτουμε τις σφαίρες από χαβιάρι κόκκινης πιπεριάς. Φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια πουρέ σέλινου προσθέτοντας στην κορυφή λίγο coulis καρότου. Προσθέτουμε τις ελιές, το σέλινο μπρεζέ, το τουρσί κρεμμύδι και το τουρσί αγγούρι. Διακοσμούμε με τα microgreens και τους πανσέδες και προσθέτουμε λίγο λάδι βασιλικού.

Οι σεφ επί τω έργω

Οι τρεις νικήτριες του διαγωνισμού (Η Καρολίνα δεξιά)

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ivalu Acurio από το Περού.

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.