0
SHARES

Κρεμώδες, καραμελένιο και λαχταριστό, ίσως κανένα άλλο γλυκό δεν έχει ταυτιστεί περισσότερο με την πολίτικη κουζίνα όσο το θρυλικό Καζάν Ντιπί, που λιώνει στο στόμα και μπορεί εύκολα να γίνει εθιστικό.

Μπορεί αυτό το καταπληκτικό γλυκό ταψιού να μοιάζει πολύπλοκο και σύνθετο, όμως, η αλήθεια είναι ότι μπορούμε όλοι να το φτιάξουμε πολύ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας. Αρκεί να βρούμε την σωστή συνταγή που θα κάνει την παρασκεύη του παιχνιδάκι.

Με λίγα υλικά και μία εκτέλεση για αρχάριους μπορείς κι εσύ να φτιάξεις το πιο παραδοσιακό γλυκό της Πόλης και να το σερβίρεις στο επόμενο τραπέζι σου.

Υλικά :

2 κιλά πρόβειο γάλα 

160γρ. νισεστέ

320γρ. ζάχαρη 

2 βανιλίνες

120γρ. άχνη 

Δείτε στο βίντεο βήμα-βήμα την απλή συνταγή:

Πηγή: pastriedesigns

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS