Με τη θερμοκρασία να πέφτει κάθε μέρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα. Η παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι εύκολη και πετυχαίνει κάθε φορά (πιστέψε μας είναι η αγαπημένη μας).
Mέθοδος εκτέλεσης
- Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, το ζωμό, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.