Υλικά
-
150γρμ Ταραμά λευκό
-
4 Πατάτες μέτριο μέγεθος
-
500ml ηλιέλαιο
-
Χυμό από 2 λεμόνια
-
1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή να βράσουν.
-
Πριν τις βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν μαλακώσει μέχρι το κέντρο τότε είναι έτοιμες.
-
Με ένα multi χειρός πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό για να φύγει η οξύτητα του και αμέσως μετά το στραγγίζουμε καλά.
-
Παίρνουμε τις πατάτες μας τις οποίες έχουμε αφήσει να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το multi χειρός.
-
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια, τον Λευκό ταραμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το ηλιέλαιο και τελευταίο το χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμη.
-
Σερβίρεται με ελαιόλαδο και ελιές, καλή σας όρεξη.
Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο: