ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra αντικρίζει την ευθεία γραμμή των οριζόντων

Αν βρεθείτε στο νησί, επισκεφτείτε την. Χρόνος απομένει γιατί το ελληνικό καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε.

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra αντικρίζει την ευθεία γραμμή των οριζόντων

Μου είχε λείψει η καλοκαιρινή Γαλάζια Hytra. Εκείνο το μπαλκόνι της, στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου στεγαζόταν, που σου επέτρεπε να δεις το Αιγαίο να ανοίγεται μπροστά σου. Μου είχε λείψει βέβαια και η καλοκαιρινή εκδοχή της κουζίνας του chef Τάσου Μαντή- ακόμα θυμάμαι εκείνους τους κολοκυθανθούς γεμιστούς με καραβίδα και σάλτσα από αγριομάραθο. Χρειάστηκε λοιπόν να περιμένω τρία χρόνια για να επισκεφτώ και πάλι την Γαλάζια Hytra. Χρειάστηκε επίσης να πεταχτώ μέχρι την Πάρο, αφού εκεί αποφάσισε να ξεκαλοκαιριάσει. Στο νέο της σπίτι. Στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Summer Senses Luxury Resort στην Πούντα της Μάρπησσας.

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra αντικρίζει την ευθεία γραμμή των οριζόντων
Χρειάστηκε επίσης να πεταχτώ μέχρι την Πάρο, αφού εκεί αποφάσισε να ξεκαλοκαιριάσει. Στο νέο της σπίτι. Στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Summer Senses Luxury Resort στην Πούντα της Μάρπησσας.
Σε ένα καθαρά κυκλαδίτικο σκηνικό, σε μια –ακόμα- όμορφη βεράντα, προστατευμένη από τους βοριάδες που φέτος δεν άφησαν ήσυχο το νησί, και με θέα τα φώτα της Νάξου.

Σε ένα καθαρά κυκλαδίτικο σκηνικό, σε μια –ακόμα- όμορφη βεράντα, προστατευμένη από τους βοριάδες που φέτος δεν άφησαν ήσυχο το νησί, και με θέα τα φώτα της Νάξου, πέρασα ένα ατμοσφαιρικό και χαλαρό βραδύ δοκιμάζοντας πιάτα που είχαν ελληνική ταυτότητα, μαεστρία στην απόδοσή τους και φυσικά γεύση και νοστιμιά. Σαν την κακαβιά με πατάτες και κρεμμυδάκια, που ήταν αρωματισμένα με σαφράν και βασιλικό. Απλή, γοήτευσε με την πρώτη κουταλιά και άφησε πολλές προσδοκίες για τη συνέχεια. Η σαλάτα κινόα, με το αγκιναράκι τουρσί –τα αγαπάει τα τουρσί ο Τάσος Μαντής-, με μια σπιρτάδα από ρόκα και το αχλάδι να δίνει τη γλύκα που χρειαζόταν, ήταν από αυτές που θα ήθελα να συνοδεύει καθημερινά το γεύμα μου. Η δε σουπιά με το σπανάκι και την κατακόκκινη σάλτσα άιβαρ (τυπική σάλτσα που φτιάχνουν στην Κοζάνη), ήταν κάτι μεταξύ καλοκαιρινής ανεμελιάς και γκουρμέ. Στο ίδιο στυλ και μοτίβο ήταν και οι γαρίδες με χούμους από αβοκάντο, πιπεριές τσίλι, φρέσκο κόλιανδρο και πράσινες ελιές όπως και το νοστιμότατο λαυράκι με κριθαρότο από άγριο μάραθο και αυγοτάραχο. Ένας συνδυασμός που αποδεικνύει έμπρακτα το ταλέντο και τη δημιουργικότητα του chef.

Εδώ βάζω μια άνω τελεία για να σας αναφέρω τα ψωμάκια που μου έκλεψαν την καρδιά. Έρχονται ζεστά με τη συνοδεία αγελαδινού ντόπιου βούτυρου και απλά δεν θα θέλετε να σταματήσετε. Μπορεί να σας φαίνεται μια «ασήμαντη» λεπτομέρεια, όμως ακόμα κι αυτή εντάσσεται στα προσεγμένα και μελετημένα πλαίσια του όλου μενού και δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά.

Επιστρέφοντας, το αρνάκι (ένα «χεράκι», που σερβίρεται για δυο άτομα) μαζί με μίνι πατάτες και μανιτάρια που σιγοψήνεται στον φούρνο για περίπου 12 ώρες, ήταν αυτό που λένε «λουκούμι». Το εν λόγω πιάτο ήταν εκείνη η ρουστίκ πινελιά που επιβεβαίωνε τον ελληνικό χαρακτήρα όλου του καταλόγου. Και φυσικά ήταν το καλύτερο κλείσιμο. Πριν τα γλυκά… πριν το λυτρωτικό crémeux σοκολάτας με μήλο, κάσιους και παγωτό καραμέλας που ανταγωνιζόταν το παρφέ αμυγδάλου με σορμπέ φράουλα, φρέσκα φρούτα, αφρό βανίλιας και μπισκότο αμυγδάλου κουταλιά προς κουταλιά.

Η παριανή εκδοχή της Γαλάζιας Hytra έχω να πω ότι είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που δοκίμασα φέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο η κουζίνα του Τάσου Μαντή και το μέρος, αλλά και το ευγενικό και άψογο σέρβις που δεν μένει στα πλαίσια του τυπικού και στημένου αλλά περνάει σε πιο χαλαρά και οικεία μονοπάτια. Αν λοιπόν βρεθείτε στο νησί, επισκεφτείτε την. Χρόνος απομένει γιατί το ελληνικό καλοκαίρι ακόμα δεν τελείωσε.

*Πούντα, Μάρπησσα, Πάρος, Ξενοδοχείο Summer Sense, τηλ. 2284093000

Πρωινό στη βεράντα.

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.