Είναι vegan, ένα πλήρες, γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό σνακ. Με λίγα λόγια είναι κόλλημα. 

Υλικά Συνταγής

6 γλυκοπατάτες κόκκινες

1 πατάτα

1 κομμάτι κολοκύθα κίτρινη

1/4 φλ. ελαιόλαδο

3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2 σκ. σκόρδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Οι γλυκοπατάτες στο φούρνο μπορούν να συνδυαστούν και με πατάτες ή κολοκύθα κίτρινη.
  • Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια ή σε μεγάλες μπουκιές.
  • Τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα σκόρδα το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο να μην βγαίνει καθόλου ο ατμός του ψησίματος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45΄. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Οι ψητές γλυκοπατάτες συνοδεύουν τέλεια Όλα τα κρεατικά και πουλερικά σας. Μόνες τους αποτελούν ένα πλήρες θρεπτικό και υγιεινό vegan γεύμα.

 

Δείτε ένα βίντεο:

 

Συνταγή από argiro.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS