H απάντηση είναι απλή, το δημοφιλές σχοινόπρασσο ή chives οφείλει την επιτυχία του στη γεύση και τη μυρωδιά του που συνδυάζει μία ήπια γεύση σκόρδου και κρεμμυδιού. Τι καλύτερο από αυτό εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί συγχρόνως ένα ακόμα superfood με μεγάλη διατροφική αξία.
Ο διακριτικός συγγενής του κρεμμυδιού, το σχοινόπρασο ανήκει στα μυρωδικά και χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε πιάτο θελήσετε, από σούπες και σαλάτες μέχρι κρεατικά, ακόμη και ως γαρνιτούρα –αν και θα σας συμβουλεύαμε να την το αφήσετε να πάει χαμένο. Έχει ελαφριά γεύση, αλλά είναι πολύ αρωματικό και πλούσιο σε σίδηρο, τονώνοντας τον οργανισμό και βοηθώντας στην αναιμία. Ακόμη, κάνει καλό στην πέψη, περιέχει μόλις 1 θερμίδα σε μια κουταλιά της σούπας και παρέχει στον οργανισμό μας βιταμίνη Α και C.
Αποτελεί ένα από τα συνηθισμένα συστατικά της κινέζικης κουζίνας, στην οποία χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του φυτού. Αρωματίζει τις βινεγκρέτ σε πράσινες σαλάτες, άσπρα τυριά, κοτόπουλα και ψάρια, σάλτσες και πίτες, το χρησιμοποιούμε σε ομελέτες μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλα αρωματικά φυτά. Συνδυάζεται με ωμά ή βραστά λαχανικά, με το οποίο τα διακοσμούμε τελευταία στιγμή.
Tip:Στην κατάψυξη μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 6 μήνες, όπου τα τεμαχίζουμε και τα πακετάρουμε σε πλαστικά σακουλάκια.