ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη με μπισκότα: Μια ελαφριά και απολαυστική λιχουδιά

Το γλυκό που μας θυμίζει άνοιξη.

Γιαουρτογλυκό χωρίς ζάχαρη με μπισκότα: Μια ελαφριά και απολαυστική λιχουδιά για τις ζέστες

Είναι ελαφρύ χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες.

Υλικά

  • -800gr κομπόστα κοκτέιλ φρούτων

  • -200gr ζελέ ανανά (2 φάκελα)

  • -500gr γιαούρτι στραγγιστό 2%

  • -1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Διαδικασία

  • Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.

  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

  • Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια, καθώς και τα πτι μπερ και τα ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά. Για να το ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

  • Για να κάνουμε το γλυκό ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).

  • Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Ετσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.

Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα:

Πηγή: Sotiria amor

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Οκτ 2025

Απόψε (4/10) στην TV: Γαλαξίας αστέρων σε ιστορική κομεντί, θρήνος και οικογένεια

Ένα μικρό αγόρι προσπαθεί να αποδεχθεί τον θάνατο του πατέρα του απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

03 Οκτ 2025

Πέντε λόγοι για να επισκεφθείς την Ελβετία στη "low season" του φθινοπώρου

Είναι ο απόλυτος προορισμός, αν θέλεις να ταξιδέψεις το φθινόπωρο στην Ευρώπη.

Περισσότερα από

Life

03 Οκτ 2025

Τι νέο βλέπουμε τώρα στα σινεμά

Οι πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτές.

03 Οκτ 2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

03 Οκτ 2025

Ο Ριγολέττος σαν πολυαισθητηριακή εμπειρία όπερας για βρέφη και μικρά παιδιά

Η δράση δεν ακολουθεί τη συμβατική μορφή μιας θεατρικής παράστασης· αντιθέτως, στήνει έναν χώρο ανοιχτό στη φαντασία, την αισθητηριακή εξερεύνηση και το παιχνίδι, αποτελώντας μια τρυφερή πρόσκληση σε μια πρώτη διασκεδαστική γνωριμία με τον κόσμο της όπερας.

03 Οκτ 2025

Φούσκωμα και δυσπεψία; 5 βότανα που ανακουφίζουν το στομάχι φυσικά

Από τη μέντα μέχρι το κύμινο, δες πώς μπορείς να χαρίσεις στο στομάχι σου ανάσα ανακούφισης με φυσικό τρόπο.

03 Οκτ 2025

Συνταγή: Πώς θα φτιάξεις smoothie με 30γρ. πρωτεΐνης χωρίς σκόνη

Ένα smoothie με φυσική πρωτεΐνη που απογειώνει την αποκατάσταση μετά το workout.

03 Οκτ 2025

Οι συναυλίες και τα μουσικά φεστιβάλ του ΠΣΚ

Συναυλίες, φεστιβάλ και αφιερώματα που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα τις επόμενες μέρες.

03 Οκτ 2025

Κάδμιο στο κακάο: Μπορεί να φύγει με το βράσιμο η καρκινογόνα ουσία;

Πώς η φθινοπωρινή σου συνήθεια, το ρόφημα κακάο, μπορεί να κρύβει κινδύνους και τι πρέπει να προσέχεις.

03 Οκτ 2025

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

03 Οκτ 2025