Εν όψει καλοκαιριού η όρεξη μας για γλυκό στρέφεται σε κάτι λιγότερο βαρύ και σίγουρα πολύ πιο δροσερό και ανάλαφρο. Τα εύκολα γλυκά ψυγείου που μπορείς να φτιάξεις απλά και γρήγορα στην κουζίνα σου, να τα αφήσεις να κρυώσουν ώστε να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικά, δίνουν και παίρνουν αυτή την εποχή και αν θέλεις κάτι χωρίς ζάχαρη ο Άκης Πετρετζίκης έχει για σένα την ιδανική πρόταση.
Μία βελούδινη μους σοκολάτας ψυγείου χωρίς ίχνος ζάχαρης με πορτοκάλι και μία υπετροφή στην οποία έχουμε όλοι μας εθιστεί εδώ και αρκετό καιρό. Αλήθεια πόσο πολύ ταιριάζει η σοκολάτα με το αβοκάντο; Ήρθε η ώρα να το ανακαλύψουμε και μάλιστα με ελάχιστες θερμίδες.
Συστατικά
2 ώριμες μπανάνες
2 ώριμα αβοκάντο
60 γρ. χουρμάδες απυρήνωτοι
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
100 γρ. χυμός πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σερβίρισμα
8 φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση
φουντίτσες δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή από το βράδυ.
Βάζουμε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, και τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και διαλυθούν οι χουρμάδες.
Προσθέτουμε το κακάο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και σερβίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις φουντίτσες δυόσμου.
Δες το βίντεο.
Πηγή: akispetretzikis.com