0
SHARES

Υλικά

  • Τσουρέκι που μας περίσσεψε
  • 1 lt. γάλα
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 400 ml. σιρόπι (200γρ. ζάχαρη+200γρ. νερό)
  • 1 βανίλια
  • Κανέλα
  • Λίγη καραμέλα

 

Εκτέλεση

  1. Μαζεύουμε τα υλικά μας
  2. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις στρώνουμε σε πυρέξ ή μπολ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'. Όταν βγάλω από το φούρνο σιροπιάζω.
  3. Στα 500ml. γάλα διαλύουμε το κορν φλαουρ και στα υπόλοιπα διαλύω (πάνω στο μάτι) τη ζάχαρη.
  4. Κατόπιν ρίχνουμε και αυτό που έχουμε διαλύσει το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20'. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι.
  6. Στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
  8. Προσθέτουμε την κανέλα και την καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:

Πηγή βίντεο: Pastry Designs

Πηγή συνταγής: cookpad.com

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS