Eπειδή δεν θα βαρεθούμε ποτέ τα μακαρόνια - γιατί είναι ένας μεγάλος έρωτας - οι Εaters μας προτείνουν μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά:
• 100 gr πανσέτα σε κυβάκια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 500 γρ ντομάτα αποφλειωμένη και κομμένη
• 2 φρέσκες καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
• 350 γρ bucattini ή spaghetti
• αλάτι και πιπέρι
• ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε τη πανσέτα μέχρι να τρέξει το λίπος της.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε περιστασιακά για 10 περίπου λεπτά μέχρι το κρεμμυδι να πάρει ενα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες που εδω τις λιωσαμε με τα χέρια (ναι τέτοιοι είμαστε) τις πιπερίτσες, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρευουμε με κλειστό καπάκι για 40 περίπου λεπτά πρόσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί στη σάλτσα μας.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία σε νερό που βράζει. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε σε ενα ζεσταμένο πιάτο μαζί με τη σάλτσα.
*Περισσότερες συνταγές από τους Eaters εδώ