Ως Ελληνοϊταλίδα, η Δωροθέα Μερκούρη λατρεύει τη μαγειρική και το φαγητό και δεν παραλείπει να μοιράζεται μέσω των social media τις αγαπημένες της ιταλικές συνταγές.
Η γνωστή ηθοποιός με το μεσογειακό ταμπεραμέντο αποφάσισε να μοιραστεί με τους ακολούθους της την αυθεντική ιταλική συνταγή για Spaghetti alle Vongole, δηλαδή μακαρονάδα με θαλασσινά. Η ίδια ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο όπου μας δείχνει βήμα προς βήμα την παρασκευή του λαχταριστού πιάτου και οι followers της ξετρελάθηκαν με όλα όσα τους έδειξε.
Η γνωστή ηθοποιός, μέσα από ένα βίντεο μας δείχνει πως να δημιουργήσουμε την αγαπημένη της μακαρονάδα και είναι ένα ιδανικό πιάτο για να απολαύσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας φίλους στο σπίτι. Τα υλικά είναι απλά, γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και το αποτέλεσμα θεϊκό. Πώς θα δημιουργήσουμε το πιάτο που μας προτείνει;
Υλικά
Παρθένο ελαιόλαδο
Ένα πακέτο σπαγγέτι
Ντοματίνια
Ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί
Μύδια
Αλάτι, πιπέρι
Μαϊντανός
Σκόρδο
Εκτέλεση:
Τα μύδια μπαίνουν σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 24 ώρες, για να απομακρύνουμε την άμμο και έπειτα ξεπλένουμε με νερό από τη βρύση και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μερικές σκελίδες σκόρδου. Παράλληλα, βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια. Ξεπλένουμε τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε με λίγο χαρτί και τον βάζουμε ολόκληρο στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε κι άλλο μαϊντανό και τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι και ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί. Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και το σβήνουμε, όταν έχει μαγειρευτεί.
Παίρνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα μύδια και ανακατεύουμε.
Δείτε τη συνταγή στο βίντεο της: