ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Υπέροχα νέα: Ο λατρεμένος Γάλλος σχεδιαστής Castelbajac συνεργάζεται με τη Benetton

Προσελήφθη ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την αντρική και τη γυναικεία συλλογή της United Colors of Benetton.

Υπέροχα νέα: Ο λατρεμένος Γάλλος σχεδιαστής Castelbajac συνεργάζεται με τη Benetton

Ο σχεδιαστής μόδας Jean-Charles de Castelbajac προσελήφθη ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την αντρική και τη γυναικεία συλλογή της United Colors of Benetton.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και καλωσορίζουμε τον Jean-Charles de Castelbajac στη μεγάλη μας οικογένεια», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της UCB Luciano Benetton. «Η πολύχρονη εμπειρία του, το χάρισμά του και η ικανότητά του να προβλέπει τις τάσεις τόσο της κοινωνίας όσο και της μόδας θα αποτελέσουν μεγάλο πλεονέκτημα για την εταιρεία μας».

Η καριέρα και η εμπειρία του Castelbajac εκτείνεται από το σχεδιασμό έως τη ζωγραφική, τη διαφήμιση και την τέχνη του δρόμου. Έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της μόδας το 1968, όταν δημιούργησε μια εταιρεία σε συνεργασία με τη μητέρα του. Αργότερα, συνέχισε να εμπνέει τις τάσεις της μόδας, όπως το κίνημα της «αντι-μόδας» και την εναλλακτική χρήση αντικειμένων για τη διακόσμηση ενδυμάτων.

Το 1974 υπήρξε συνιδρυτής της Iceberg. Το 1978 ίδρυσε την εταιρεία maison Jean-Charles de Castelbajac, από την οποία αποσύρθηκε το 2016. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του συνεργάστηκε με τις εταιρείες Max Mara, Ellesse, Courrèges, Rossignol και Le Coq Sportif. Επηρεασμένος από ένα μείγμα πανκ και ποπ, το ύφος του χαρακτηρίζεται από τη χρήση έντονων χρωμάτων, ποπ εικόνων και την ανάμειξη του παλιού με το νέο.

«Η United Colors of Benetton είναι η εταιρεία που οραματίστηκε τον κόσμο του σήμερα: ποπ, πολύχρωμη, προσιτή και παγκόσμια μόδα, ενισχυμένη από τις ισχυρές εικόνες του Oliviero Toscani», σχολίασε ο Castelbajac. «Η United Colors της Benetton και εγώ είχαμε πάντα μια παρόμοια αντίληψη της μόδας, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για τα πλεκτά και την αγάπη για τα έντονα χρώματα».

Ο Castelbajac και η Benetton μοιράζονται το ίδιο πάθος για την «μόλυνση» της μόδας με την τέχνη. Στην καριέρα του, ο Γάλλος σχεδιαστής συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol, ο Miguel Barcelo, ο Keith Haring, ο Jean Michel Basquiat, ο M.I.A και η Lady Gaga. Οι δημιουργίες του εκτίθενται στο Ινστιτούτο Μόδας και Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης, στο μουσείο Victoria&Albert του Λονδίνου και στο Galliera Museum στο Παρίσι. Το 2018 ήταν προσκεκλημένος καλλιτεχνικός διευθυντής στη Biennale στο Παρίσι.

«Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλοι σήμερα έχουν πρόσβαση στη μόδα. Παραμένει όμως προσιτή μόνο σε λίγους», αναφέρει ο Castelbajac και προσθέτει: «Η United Colors of Benetton κι εγώ θέλουμε να δημιουργήσουμε την γκαρνταρόμπα του αύριο, που θα περιλαμβάνει όμορφα κομμάτια με ιδιαίτερο στυλ και προσιτές τιμές για όλους».

Δείτε το τελευταίο του σόου το 2016:

Read Next

05 Σεπ 2025

Η Αμαλία Κωστοπούλου προτείνει τα ιδανικά sneakers για το φθινόπωρο | Τα φορούν όλα τα it-girls

Τα sneakers που έχει επιλέξει η Αμαλία Κωστοπούλου είναι ιδανικά για αυτή την περίοδο.

04 Σεπ 2025

Αυτό το denim blazer shirt από τη Zara είναι το μεταβατικό piece που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Το denim ρούχο που μπορεί να φορεθεί είτε ως σακάκι είτε ως πουκάμισο έρχεται για να ορίσει τα σύνολά σου αυτό το φθινόπωρο.

Περισσότερα από

Μόδα

04 Σεπ 2025

Αντιγόνη Κουλουκάκου | Με τις αγαπημένες της crystal mesh μπαλαρίνες σε νέα εμφάνιση στο Ηρώδειο

Η ηθοποιός σε μια ακόμη κομψή εμφάνιση σε βραδινή της έξοδο.

04 Σεπ 2025

Πώς θα φορέσεις το λευκό παντελόνι τη μεταβατική περίοδο σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά υιοθέτησε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

04 Σεπ 2025

Η Melia Kreiling στο Ηρώδειο με καφέ Zara φόρεμα

Μία άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Melia Kreiling στο Ηρώδειο.

04 Σεπ 2025

Η Paul & Shark αποκλειστικά στον Όμιλο LH Group – Παπαϊωάννου για Ελλάδα και Κύπρο.

Ο όμιλος LH Group - Παπαϊωάννου είναι πλέον ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Paul & Shark σε Ελλάδα και Κύπρο.

04 Σεπ 2025

Ήβη Αδάμου | Το gingham φόρεμά της είναι η τέλεια επιλογή για τον Σεπτέμβριο

Η Ήβη Αδάμου με την καλοκαιρινή τάση που θα δούμε και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025

Το viral φόρεμα που θα φορέσεις στο επόμενο cocktail party

Το φόρεμα από τη Mango που είναι viral στο TikTok και όχι άδικα.

03 Σεπ 2025

Βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας | Με πολυτελές βραχιόλι-μάτι σε design της Μαριάννας Γουλανδρή

Το εντυπωσιακό κόσμημα που διάλεξε η Maxima της Ολλανδίας αποτελεί signature design της συλλογής κοσμημάτων της Μαριάννας Γουλανδρή

03 Σεπ 2025

Φεστιβάλ Βενετίας | Η Τόνια Σωτηροπούλου με μαύρο κοστούμι και δαντελένιο bra top

Η κομψή και θηλυκή εμφάνιση της Τόνιας Σωτηροπούλου.

03 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά με τη double denim τάση που όλοι αγαπάμε

Η Τζένη Μελιτά φόρεσε τα δύο denim κομμάτια που είναι must have για το φθινόπωρο